We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Zoeken IconZoeken en vinden op de website PCLeek.

We hebben grote inspanningen geleverd om de website vlot, overzichtelijk en snel navigeerbaar te maken, maar aangezien het grote aantal tips op onze website kan het soms een hele klus zijn om net die ene tip te vinden dat u zoekt. Daarom geven we u hier een aantal richtlijnen en tips opdat u toch snel kan vinden wat u zoekt.

1: Weet wat u zoekt.

Ondanks dat ons doelpubliek beginnende computergebruikers zijn, is het toch van belang dat u weet waar u moet zoeken. Zoekt u bijvoorbeeld tips voor Internet Explorer of Firefox, kijkt u in de categorie Tips Voor Browsers. Het is dus belangrijk dat u weet welke browser u gebruikt. Idem dito voor Office (welke Office versie en welk onderdeel er van) en Windows (welke versie). Waarom dat zo belangrijk is, leest in u in tip nr2.

2: Gebruik de filter.

De meest pagina’s bestaan uit lijsten van 100 tips. Bovenaan ziet u een tekstvak Filter op titel staan. Vul een trefwoord in en druk op Enter. Enkel de tips met een titel waarin jouw trefwoord voorkomt, worden getoond. Dit trefwoord kan bijvoorbeeld jouw Windows versie zijn zoals Windows7. U hoeft echter niet speciaal te filteren op besturingssysteem, browsernaam of Office applicatie, u kunt perfect filteren op andere zoektermen. Zoekt u bijvoorbeeld een tip of artikel over de taakbalk, typt u taakbalk als trefwoord in. U hoeft trouwens niet tevreden te zijn met 100 tips per pagina. Wilt u voorkomen dat u meermaals hetzelfde trefwoord moet invullen, kunt u altijd rechts bovenaan de lijst de optie Alles in plaats van 100 selecteren (zie afbeelding).

Zoek En Vind Op Pcleek1

3: Lees de titel.

Door de titel van een tip of artikel goed te lezen weet u meteen waarvoor de tip of artikel van toepassing is. In de titel van de tips (of artikelen) staat steeds gespecificeerd voor welke Windows-versie, Office applicatie, browser, toepassingen of dienst, de tip bedoeld is. Staat er geen specificatie in de titel, mag u er vanuit gaan dat de tip of het artikel kan toegepast worden op elke versie van Windows of het programma.

4: Gebruik de zoekfunctie.

Rechts bovenaan ziet u op elke pagina een zoekvak waarmee in realtime kan zoeken op PCLeek. Vul een zoekterm in, net zoals u dat doet bij bijvoorbeeld Google, en meteen verschijnen de gevonden zoekresultaten. U hoeft dus niet op Enter te drukken (het kan wel) maar enkel op de tip of artikel te klikken dat u wilt lezen. Er verschijnen 5 resultaten, maar indien er meerdere beschikbaar zijn kunt u verder bladeren door op de pijltjes onderaan te klikken (zie afbeelding).

Zoek En Vind Op Pcleek2

Wat zijn de voordelen van het registreren op PCLeek?

In principe hebt u toegang tot alle inhoud op PCLeek! zonder u te hoeven registreren. Indien zichzelf toch registreert hebt u wel de mogelijkheid om berichten te plaatsen op het interactieve gedeelte van onze website, en steunt u ons project. Alle informatie wordt u gratis aangeboden en er worden u geen beperkingen opgelegd wat betreft downloads.

Reacties

 • TA zei Meer
  Dankjewel!! 2 deed het ! (:
 • Niek Hogeling zei Meer
  de mensen met home editie kunnen die niet gewoon bij de eigenschappen van hun lan netwerkkaart de...
 • Erik zei Meer
  Hartelijk dank, verwijderen van apps in 10 werkt geweldig !!!
 • Angelique zei Meer
  Die instelling hanteer ik al jaren en toch krijgen mensen een melding dat ik jarig ben en weet...
 • Anoniem zei Meer
  ja het lukt. Maar is dat ook mogelijk om meerdere bestanden te selecteren en al hun extensies aan te...
 • anoniem zei Meer
  ohww wat handig... superleek!! ik wist even niet wat ik moest doen met de ongewenste afbeelding in...
 • Marcello zei Meer
  Mijn computer is sinds vrijdag " gecrashed" denk ik. Na het opstartgeluid krijg ik een zwart scherm...