We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Default Muis en klavier blokkeren bij opstarten

#1 door Jean

Hallo iedereen,
Graag had ik uw hulp ingeroepen voor het volgende probleem. De pc van mijn dochter, die nog altijd op XP draait (de pc wel te verstaan) doet een beetje weerspannig. Bij het opstarten moet het wachtwoord ingegeven worden, waarna de pc opstart. Dan begint het probleem pas. Wanneer de accountpagina geopend wordt, blokkeren het klavier en de muis. Hoe dit moet opgelost worden is mij een raadsel, daarom wend ik mij tot u, omdat ik er quasi zeker van ben dat u een oplossing hebt voor dit ongemak. Alvast bedankt.
MVG
Jean

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#2 door

Beste Jean,
Ik veronderstel dat het een USB toetsenbord en muis betreft (al dan niet draadloos). We gaan stap voor stap tewerk en het eerste wat ik u wil vragen is om eens het Bios in te duiken en enkele USB-instellingen te activeren. Welke instellingen dat precies zijn is een beetje afhankelijk van het merk en type van je moederbord, maar bij de Engelstalige link (zie referenties) staan goede schermafdrukken over welke instellingen het gaat.
Mocht dit het probleem niet oplossen stel ik voor dat dat je een een kijkje gaat nemen in apparaatbeheer en controleert of er geen gele uitroepteken/vraagtekens te zien zijn. Is dat wel zo zult u even de geschikte stuurprogramma's moeten installeren.
En dan wil ik nog meegegeven dat Windows XP USB2.0 ondersteund vanaf service pack 2. Misschien ook eens de moeite om na te kijken dus of je XP up-to-date is.

Mocht dit alles geen soelaas brengen hoor ik het wel en help ik je met plezier verder.
Mvg

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

  • Nophoto
#3 door Jean

Bedankt voor het snelle antwoord. Zaterdag ga ik uw suggestie uitproberen, althans wat het Bios betreft. Ik ben daar ook reeds een kijkje gaan nemen, en volgens mij stond alles wat klavier en USB aangaat enabled. Hopelijk heb ik toch iets over het hoofd gezien, want anders is uw tweede oplossing, een kijkje gaan nemen bij apparaatbeheer, wel een probleem. Ik kom niet verder dan de accountpagina, en daar kan ik niet meer verder vermits muis en klavier steevast dienst weigeren. Onmogelijk dus om via de startknop ook maar iets tevoorschijn te halen. Ik laat u zaterdag zeker iets weten wat de afloop betreft.
Mvg
Jean

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#4 door

Als u een even een ander toetsenbord te beschikking hebt met PS2 aansluiting of gebruik maakt van een adapter stukje (USB > PS2) moet het normaal wel lukken om verder te raken.

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

  • Nophoto
#5 door Jean

Ben vandaag, zoals in mijn vorige posting gezegd, in het Bios gedoken. En zoals ik al vermoedde, stond alles zoals het moest. Alles vergeleken met de schermafdrukken, vermeld in uw meegezonden link. De tip van opperleek brengt ook geen oplossing, want volgens mij zijn alle USB-poorten buiten werking na het opstarten en na het ingeven van het wachtwoord. Eerst dacht ik aan een falen van het moederbord, (USB-poorten buiten werking), maar logisch gezien kan dat niet, vermits het klavier perfect werkt wanneer ik het wachtwoord moet ingeven. Ik heb ook getracht om via de herstel-cd op te starten, door aanpassing in het Bios, maar ook dat lukt niet. Je hoort de cd-rom wel draaien, maar het scherm blijft steevast verankerd op de accountpagina. Probleem dus niet opgelost.

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#6 door

Jean,
Wat gebeurd er als u opstart in veilige modus (met eventueel een klavier met PS2)?
Mocht het lukken in veilige modus zeker deze tip eens proberen (zie referentie link).

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

  • Nophoto