We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Default Gmail adres verwijderen uit Google lukt niet, secundair adres moet primair worden

#1

Normaal blijkt het simpel te zijn, een emailadres aanpassen via accounts.google.com maar ik krijg de volgende melding; Er bestaat al een gebruiker met het door u opgegeven e-mailadres. Mijn zoontje heeft een account op Google (You Tube), maar toen had ik mijn emailadres opgegeven. Hij kan nu zijn eigen emailadres invoeren, zodat hij de reacties op zijn eigen mail krijgt. Dit lukt dus niet.

In de instructie staat; U ontvangt deze foutmelding omdat het e-mailadres dat u wilt gebruiken, al voor een ander Google-account is geregistreerd. Selecteer een ander e-mailadres om aan dit account te koppelen. Als u echt dit e-mailadres met uw account wilt gebruiken, hernoemt u het andere Google-account dat al aan dit e-mailadres is gekoppeld.

Ik word hier niet wijzer van. Ik moet het andere Google account dus hernoemen, maar er is geen ander Google account. Hoe kom ik hier achter?
Lastig ook dat Google niet voor vragen aanspreekbaar is.... Hoop dat iemand me kan helpen, want het account verwijderen, is geen optie. Dan is hij ook al zijn filmpjes kwijt:(

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#2

Hallo,
Om op uw vraag te antwoorden even het volgende.
Als ik uw uitleg goed begrijp hebt u in het verleden uw zoon uw Google account (mailadres)' te leen' gegeven. Enige tijd geleden heeft Google al hun services (YouTube, Gmail, Google+, etc..) gekoppeld aan één Google account, bijgevolg werd uw gmail adres gekoppeld aan al deze zaken waardoor uw zoon via uw e-maildres kan inloggen op YouTube, Gmail etc.
Gevolg is dat als u wil inloggen (of nieuw account aanmaken) op bijvoorbeeld Gmail met dat bestaande adres u inderdaad de melding krijgt dat het e-mailadres al bestaat.
Nu hebt u verschillende opties.
1: Of u maakt voor uzelf een volledig nieuw account aan op Google via deze link: accounts.google.com/signup?hl=nl
2: Of u logt in met het account van uw zoon, en maakt een zogenaamde alias (2de Gmailadres) aan dat u voor uzelf gebruikt.
3: Een andere mogelijkheid (de beste volgens ons) is dat uw zoon zijn YouTube account ontkoppelt van het Google account. Dit kan op de volgende manier:

Als u een Google-account wilt wisselen of ontkoppelen van uw YouTube-account, gaat u als volgt te werk:

Ga naar www.youtube.com/my_account_unlink
Klik op Mijn accounts ontkoppelen om uw YouTube- en AdWords-accounts te ontkoppelen.


U hebt dan u Gmailadres terug en uw zoon kan voor zichzelf een account op Google aanmaken en dat weer koppelenn aan dat van YouTube.

Opmerking: Als u smartphones op tablets gebruikt op Android, wordt hier ook uw Google account aan gekoppeld. Indien u beiden over zo een toestel beschikt, hebt u er alle baat bij ervoor te zorgen dat elk zijn eigen account heeft. Optie 3 is dus het beste wat u kan doen.

Meer info over Google account (YouTube) vindt u op: support.google.com/youtube/answer/1722060?hl=nl
Mvg

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

  • Nophoto
#3

Mijn zoontje heeft per ongeluk een verkeerd emailadres ingetypt, dat nu als primair adres staat in zijn Google account. Zijn juiste emailadres staat als secundair (die je ook kunt verwijderen). Het primaire adres kan niet verwijderd worden en dat is nu net het gmail adres dat we via Gegevenstools op accounts.google.com hebben verwijderd, maar dat is na een week nog niet gelukt??????
Wie o Wie, want even Google bellen is dus onmogelijk.
Groetjes, Nicole

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#4

Hallo,
Dit is wat wij vonden:
Een Google-account herstellen
Heeft u problemen met het herstellen van uw account?
Als u een andere e-mailprovider gebruikt (zoals Hotmail of Yahoo) als de gebruikersnaam voor uw Google-account, moet u controleren of u geen ander Google-account heeft gemaakt met hetzelfde e-mailadres. Er kunnen niet tegelijkertijd twee accounts bestaan met dezelfde gebruikersnaam, dus u moet in dat geval eerst de gebruikersnaam wijzigen van het nieuwe account voordat u het oude account kunt herstellen.

Als u per ongeluk uw Google-account heeft verwijderd, kunt u korte tijd proberen het account te herstellen:

Ga naar onze pagina voor wachtwoordondersteuning .
Selecteer 'Ik ondervind andere problemen met inloggen'.
Volg deze stappen totdat u een link ziet om uw identiteit te verifiëren.
Klik op de link om ons formulier in te vullen.

Hopelijk hebt u iets aan dit antwoord. Indien niet, laat het ons weten.
Mvg

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

  • Nophoto
#5

Bedankt voor uw reactie! Ik heb het alternatieve emailadres verwijderd.
Nu staat alleen het primaire (gmail) adres vermeld, maar die had ik enige dagen geleden al verwijderd.
Blijkbaar blijft deze wel bestaan op het Google account.
Hoe krijg ik het primaire adres gewijzigd?
Dank alvast!

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#6

U bedoeld wellicht dat u de gebruikersnaam van uw primair Gmail adres wil wijzigen.
Bijvoorbeeld
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ----> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie om uw gebruikersnaam (primair gmailadres) te wijzigen, vindt u via deze link. .
Voor zover wij begrijpen is het wijzigen van uw gebruikersnaam (Gmail adres) niet mogelijk, tenzij u een nieuw account aanmaakt.
Mvg.

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

  • Nophoto