We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Default Zwart scherm met zichtbaar en beweegbaar pijltje

#1 door ricksen70

Hi all! Ik heb sinds vorige week een 2in1 tabletpc gekocht met windows 8 pre-installed. Update naar Windows10 zonder problemen,.. totdat opeens, ipv schermbeveiliging, ik enkel een zwart scherm zie. Ik ben dan nog wel blijkbaar in Windows, want ik kan een tweetal functies activeren, en ik zie bv de volumebalk omlaag of hoog gaan, als ik deze beïnvloed. Ik kom echter niet bij mijn apps, progs of docs. Ook kan ik geen ww invoeren. Ik zie nl niets behalve het zwarte scherm met pijltje wat exact mijn bewegingen volgt.
Wie o wie weet wat hier blokkeert en hoe ik dit kan verhelpen?

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#2 door superleek

Kan u in veilige modus opstarten (eventueel met lage resolutie)? Kan u ons laten weten wat er dan gebeurd? Verder zou ik nog willen weten of het ook gebeurd als u in tablet modus werk.
Verder lijkt het me één of andere toepassing die blokkeert. Verwijder alle cd's dvd's en alle andere media en herstart de computer. Mocht u eventueel beeld hebben zo snel mogelijk MSconfig openen via start > Uitvoeren (Windows-toets + R) en onder opstarten alles uitschakelen wat onnodig is.
We horen graag een vervolg.
Mvg

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#3 door ricksen70

Bedankt voor de respons. Helaas kan ik niet in de veilige modus. CD's, DVD's etc zijn geen onderdeel vd pc (Toshiba Satellite Click Mini L9W-B100).
Er zijn geen interne drives.
Ik denk zelf ook dat het een of andere toepassing is, die de ene keer wel zichzelf activeert en een andere keer niet.
Wellicht iets met batterijstatus, slaapstand. PC of tablet herstarten kan niet iedere keer. Af en toe moet ik wachten totdat het apparaat zichzelf helemaal ontladen heeft. Het maakt overigens niet uit of ik in tablet- of pcmodus ben.
Onder MSconfig staat enkel Windows 10 Standaardbesturingssysteem actief;
echter bij taakbeheer heb ik nu OneNote, iTunesHelper.exe, Skype en SpotifyWebhelper.exe uitgeschakeld.
Verder heb ik Toshiba display Setup Launch, Realtek Audio, Onedrive, Intel DPTF LPM Service Help en ETD Control Center (3) ingeschakeld gelaten.

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#4 door ricksen70

Nu wil ik afsluiten en wordt er aangegeven dat BitLock op het besturingssysteem staat. Zodat ik een vlgd keer bij het opstarten ik gebruik moet maken v/e herstelmodus.

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#5 door superleek

Hoe is de herstelmodus verlopen? Indien het probleem zich blijft voordoen raad ik aan om al eens de systeembestanden te controleren/herstellen via opdrachtprompt (administrator) > sfc /scannow.
Indien er geen problemen gevonden werden zou ik eens kijken bij het energiebeheer of de instellingen goed staan (bijvoorbeeld nakijken of het scherm niet uitvalt voor dat er een screensaver in actie treedt.). Maak desnoods een nieuw energieschema.
Verder kan u een proberen oom het hyberfile.sys te verwijderen. Het wordt opnieuw aangemaakt (automatisch) maar we hebben weet van computers waarbij de file corrupt wordt en bijgevolg nare problemen oplevert.
Mocht dit alles nog niet helpen zou ik zeker eens aanraden om eventueel de stuurprogramma's te updaten. Vooral deze van de chipset en grafische chip.
Helpt dit alles nog niet, geef ons dan een seintje dan zoeken we verder. (indien het wel lukt mag u dat natuurlijk ook laten weten).
Mvg

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer