We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Default ongeldige ip configuratie

#1 door Christo

Beste pc-leekers,

Sinds vorige vrijdag krijg ik volgende melding 'geen geldige ip configuratie beschikbaar'. Ik werk met een modem via kabel. Bij de modem, werken de eerste 2 lampjes, het 'send'-lampje pinkt, het laatste is uit... Zaterdag kon ik dan wel weer effe op het internet, voorbije 2dagen weer niet.

Hoe los ik dit op?

Mvg
Christo

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#2 door

Hallo (en welkom),
In een poging uw probleem op te lossen is het noodzakelijk om eerst het probleem te lokaliseren. Om dat te doen onderneemt u de volgende stappen:
1: U belt even naar de klantendienst van uw provider en vraagt of ze eventueel uw lijn kunnen testen. Bij deze test controleer men de verbinding tot aan de modem. Bijgevolg weet u ook meteen of uw modem al dan niet defect is.
2: Indien er niks mis is met uw modem, sluit u de computer af en trekt u het stopcontact van de modem uit. Na 30 seconden plugt u het stopcontact weer in. U wacht enkele minuten en start de computer weer op. Als dat ook geen oplossing biedt, gaat u naar stap 3.
3: Controleer de kabel. Mogelijk hebt u tijdens werkzaamheden bij u thuis de kabel gekneld of losgetrokken. Indien mogelijk, sluit even een andere computer (of laptop) aan op de kabel en kijk of dit toestel wel een internetverbinding heeft. Indien dat niet het geval is zal u even een andere kabel moeten proberen.
4: Als kabel en modem in orde zijn, lokaliseert het probleem zich bij uw computer. Open Opdrachtprompt met administratorrechten en vul onderstaande commando's in:

  ipconfig /release
  ipconfig /renew
  ipconfig /flushdns
Druk na elk commando op Enter.
Om Opdrachtprompt af te sluiten typt u exit (of druk op het kruisje)
Is hiermee het probleem nog steeds niet opgelost, is er mogelijk een probleem met uw netwerkadapter of de stuurprogramma's er van.
  Open apparaatbeheer en navigeer naar Netwerkadapters.
  Selecteer de netwerkadapter > klik er op met rechts > Installatie ongedaan maken (verwijderen) (zie schermafdruk in bijlage).
  Herstart de computer.
In principe herkent Windows (u deelt uw Windows-versie niet mee) na het opstarten de netwerkadapter automatisch en wordt deze geïnstalleerd.
Nota: Mogelijk hebt u de stuurprogramma's van uw computer nog. Deze kan u ook gebruiken om de netwerkadapter opnieuw te installeren, maar dan kiest u voor: Stuurprogramma's bijwerken.

Tot zover onze mogelijk oplossingen. Indien het niet lukt, horen we dat graag.
Mvg

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

 • Nophoto
#3 door Christo

Beste superleek,

Klantendienst van Telenet heb ik deze middag gecontacteerd. Zij hebben deze test uitgevoerd zoals hierboven beschreven. Maar ze konden niet bevestigen of het aan de modem lag of aan de contactdoos waar de kabel de woning binnenkomt. (Aangezien ze bezig zijn deze overal te vernieuwen) Maar ik betwijfel dat het daaraan ligt, aangezien we nog steeds kabel-tv hebben & ik zaterdag ook nog op het internet kon.

Nadien vroeg de klantendienst om de modem te disconnecteren, heb ik gedaan, geen resultaat, nadien gingen zelfde aantal lampjes branden.

Volgende stappen zal ik nu nagaan.

Thanks for the quick reply.

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#4 door Christo

Beste pcleek,

Spijtig genoeg hebben deze mogelijkheden me niet geholpen.

Volgens mij ligt het probleem bij de binnenkomende lijn, want mijn lampje 'send' pinkt ipv volledig te branden & het lampje 'online' is niet opgelicht.

Nog andere mogelijkheden die ik kan proberen? Zoals ik al zei, kon telenet me niet zeggen of het hier om een probleem met de binnenkomende lijn of de modem ging...

Mvg

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#5 door

Het enige wat ik graag zou willen weten is of u eventueel een andere computer aan de kabel kan hangen. Indien een andere pc wel een internetverbinding heeft weet ik dat het probleem zich bij de computer zelf situeert.
In afwachting (u krijgt een primeur, wij wilden dit programma weldra gaan testen) kan u misschien dit tooltje eens proberen.
connectivity-fixer.software.informer.com/

Geloof het of niet, ook hier was een computer die onmogelijk op Internet te krijgen was, hoewel er (WiFi) verbinding was.
We hebben ons advies dat we u gaven zelf toegepast, helaas zonder succes.
Maar met Complete Internet Repair lukte het wel.
U kan het downloaden via One Drive .
Uitpakken en op het exe. bestandje klikken.
Succes.
Mvg

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

 • Nophoto
#6 door Christo

Thanks ik probeer het. Ik heb de modem ook aangesloten aan een andere pc. Maar zelfde resultaat. Ik bekijk nu ook even de helpgids van mijn motorola modem.

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer