We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Default Kan archiefmappen in WLM niet verplaatsen naar d:

#1

Hallo allen,
In WLM kan je alle archiefmappen verplaatsen naar een zelf gekozen map; of zou moeten kunnen.
Via (linksboven)-opties-mail-geavanceerd-onderhoud-archiefmap wijzigen, zou je in principe op de d: partitie een map kunnen selecteren om standaard alles van WLM naar te laten opslaan.
Doch dit mislukt bij mij.
Ik kies voor de map d:\Windows Live Mail om te wijzigen van archiefmap.
Dan sluit ik WLM af en begint WLM de archieven te kopiëren naar d:\Windows Live Mail.
Maar helemaal op het einde van dit kopiëren zijn er 6 bestanden die volgens WLM NIET kunnen gekopiëerd worden, omdat ze zogezegd nog geopend zijn in WLM zelf! Dit terwijl WLM afgesloten is op dat moment.
Als ik 6 maal klik op 'overslaan' wordt het proces van kopiëren afgerond.
Start ik dan WLM weer op, en kijk ik opnieuw via opties enz. waar de archiefmappen zich bevinden, dan zijn ze op c:\... gebleven.

Heeft iemand hier ervaring of raad mee?

Groetjes,
Geert1964

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#2

Dit is wat wij over dit onderwerp vonden:

Unfortunately, even though Windows Live Mail states it is moving your mail it is actually just copying it. You will still need to delete your old Windows Live Mail folder in order to free up the space on your C: drive. To do this close Windows Live Mail and browse to the old Windows Live Mail folder which is located under the following folder:
Windows 8, Windows7, Windows Vista: C:\Users\<login name>AppData\Local\Microsoft\
Windows XP: C:\Documents and Settings\<login name>\Application Data\Microsoft\
When you open that folder you will see a subfolder named Windows Live Mail. This is your old mail store. First rename it to Windows Live Mail.old and start Windows Live Mail again. If you can still access your email then we know that the program is using the new folder and we can safely delete the old one. Close Windows Live Mail again and now delete the Windows Live Mail.old folder. When the folder has finished deleting, you can now empty your Recycle Bin.
Ze zeggen dus dat u de map niet verplaatst, maar in feite kopieert naar de andere locatie. Navigeer naar C:\Users\<login name>AppData\Local\Microsoft. Open de map en hernoem deze (.old of .oud) en herstart Live mail opnieuw.
we horen het wel....

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#3

Hallo,
Bedankt voor de reactie, maar met het hernoemen van de map Windows Live Mail naar Windows Live Mail.old, maakt WLM gewoon een nieuwe map Windows Live Mail aan onder c:\...enz.
Als ik dan WLM terug start krijg ik enkel de lege standaardmappen.
Dus dat werkt niet.

Een ander vraagje hieromtrent.
Ik ruim mijn computer graag op van overbodige mappen en programma's.
Zo zie ik onder c:\Program Files\ zowel de map Windows Live als Windows Mail staan.
Mogen die gewoon gewist worden, want het weinige wat daarin staat is oud (van datum)?
Ook onder c:\Program Files (x86)\ staan die twee mappen. Ook gewoon verwijderen?

Groeten,
Geert1964

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#4

Ik vermoed dat WLM deze mappen opnieuw aanmaakt om bestanden tijdelijk op te slaan. Maar ik denk dat als u de locatie van WLM (en de opslag) wil verplaatsen, u best een back-up neem van de belangrijke mails en bestanden en het programma verwijdert en opnieuw installeert op een andere partitie. Indien u dezelfde accountgegevens gebruikt kan u probleemloos alles weer importeren.

Om op uw 2de vraag te antwoorden. U kan deze mappen hernoemen naar .old en kijken of alles nog werkt (en of ze opnieuw aangemaakt worden). Zeker ook de mail-app andere Live mail gerelateerde toepassingen controleren (en herstelpunt aanmaken). Indien alles naar behoren functioneert, kan deze mappen (hernoemt naar .old) verwijderen.

Opmerking: Ik lees steeds meer berichten in de vakpers dat de ondersteuning voor Windows Live Mail op zijn einde loopt. Het lijkt er op dat Microsoft plannen koestert om de stekker uit WLM te trekken. Dit is louter ter info.

Bedankt door: Geert1964

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#5

Hallo superleek,
Bedankt voor je antwoord.
Om op je eerste reactie te antwoorden: WLM op de d: partitie installeren is niets voor mij, wegens: te weinig tijd/te risicovol wegens grote leek.
Je tip om die mappen te hernoemen met extensie .old en zo terug op te starten en te controleren, is een goede tip.
Ten derde: volgens mij wordt WLM al jaren niet meer ondersteund. Toch blijf ik het gebruiken onder Windows 7 wegens de vele mogelijkheden.
Opmerkelijk is dat Microsoft met Windows 10 met een nieuw e-mailprogramma ('Mail') op de proppen komt, dat naar ik lees minder functionaliteiten heeft dan WLM. Eigenaardig dat men een goed programma stopt en met een nieuw 'minderwaardig' programma op de proppen komt i.p.v. WLM te upgraden.
Groetjes,
Geert1964

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer
#6

Wil nog graag reageren (en helpen) op je laatste post.
Microsoft wil Gmail achterna. Kortom ze zetten alles in op de online dienst Outlook.com en willen hun klanten overtuigen om over te stappen op deze maildienst. U stelling dat MS WLM niet meer ondersteund klopt niet helemaal. Het is wel juist dat ze er niet meer naar omkijken, maar intussen zorgen ze er wel voor dat het ook nog werkt op bv Windows 10. De reden waarom ze bij MS willen dat u overstapt op Outlook.com is omdat u met een online e-mailservice je mails op alle apparaten kan lezen/beantwoorden. Maar goed dat helpt u natuurlijk niet, hoewel.....
U kan bijvoorbeeld inloggen op Outlook.com en het e-mailaccount (dat van WLM) daar activeren en importeren (zo behoudt u de mails, indien gelukt).
Daarna kan u desgewenst WLM verwijderen en opnieuw installeren op bv. D partitie (tijdens installatie kiezen voor een installatiemap op D:/).
Als dat gelukt is, kan u het account weer instellen bij WLM.
Het is maar een suggestie en omslachtig, maar wel doenbaar voor een leek Wink
Mvg.

Bedankt door: Geert1964

Please Inloggen of Maak een account aan to join the conversation.

Lees meer