PCLeek maakt gebruik van cookies om de website en het gebruiksgemak te optimaliseren.

Meer weten

Begrepen

Computertips!

MS Outlook: Beantwoorden aan ander e-mailadres

Outlook 2013 IconMet MS Outlook is het niet nodig om manueel een verzoek tot beantwoorden aan ander e-mailadres toe te voegen. Outlook kan dat  automatisch doen voor u.

Lees meer...

Tips Online

Facebook: Apps en spelletjes verzoeken blokkeren

Als Facebook gebruiker bent u ongetwijfeld ook al geconfronteerd met ongewenste apps en spelletjes verzoeken. Hoe blokkeert u apps en spelletjes verzoeken op Facebook?

Als u regelmatig inlogt op Facebook kent u het ongetwijfeld, apps die te pas en te onpas toegang willen tot jouw gegevens. En dan hebben we het nog niet gehad over de spelletjes verzoeken die u al honderd keer genegeerd hebt, maar desondanks toch om uw oren blijven vliegen. Tijd dus voor PCLeek om u uit te leggen hoe u apps blokkeert, samen met gebruikers die u maar spelletjes verzoeken blijven sturen terwijl ze weten dat u toch niet speelt.

Facebook apps en spelletjes blokkeren:

Nu moet u weten dat u meerdere opties hebt op apps te blokkeren op Facebook. Voor alle duidelijkheid, apps en spelletjes blokkeren is heel wat anders als spelletjes verzoeken en uitnodigingen blokkeren. Hoe u  uitnodigingen en verzoeken van spelletjes blokkeert leggen we verderop in dit artikel uit..

De eerste methode om apps en spelletjes te blokkeren op Facebook, vraagt dat u de naam van de app of spelletje kent. Daar tegenover staat wel dat dit de meest effectieve methode is.

- Log in op Facebook en ga naar je privacyinstellingen.

Apps Blokkeren1

- Op de pagina dat volgt klikt u op Blokkeringen beheren naast Geblokkeerde personen en apps.

Apps Blokkeren2

- Bij de volgende stap scrolt u naar beneden tot Blokkeer apps. Typ de naam van de app en druk op Enter.

Apps Blokkeren3

Klaar, de app wordt geblokkeerd.

Verzoeken en uitnodigingen van apps blokkeren op Facebook:

Op diezelfde pagina waar u daarnet een app geblokkeerd hebt, kunt u eventueel ook verzoeken of uitnodigingen van een bepaalde vriend blokkeren. Nuttig in situaties waarbij je 'vriend' tegen beter weten in toch blijft verzoeken sturen.

Typ de naam van je vriend naast Uitnodigingen van apps bokkeren en u bent klaar.

Apps Blokkeren4

Uitnodigingen en spelletjes verzoeken (of apps) blokkeren op Facebook:

In voorgaande vertelden we u hoe apps of spelletjes kan blokkeren of uitnodigingen van een "hardnekkige vriend". Maar u kan ook alle verzoeken of uitnodigingen blokkeren van apps of spelletjes via deze weg.

- Surf naar https://www.facebook.com/games (u moet ingelogd zijn).

- In de linkerkolom klikt u op verzoeken.

- Op de pagina dat opent krijgt u een overzicht van alle openstaande uitnodigingen en verzoeken.

- Het enige wat u moet doen is op het X (kruisje) naast het verzoek klikken. Van zodra u op het kruisje klikt wijzigt het kaderstukje en kunt u de app of verzoeken van de gebruiker blokkeren (zie schermafdruk)

Apps Blokkeren5

Klaar! Voortaan kunt u echt genieten van Facebook en enkel belangrijke berichten lezen zoals wanneer je kennis propere sokken aangedaan heeft en in welk sterren restaurant (dat in werkelijkheid een frituur is) ze een maal genuttigd hebben.

Mogelijk hebt u ook interesse in:

Geen gerelateerde artikelen gevonden