Nog meer tips van PCLeek!

Compatibiliteit verbeteren door uitschakelen Bureaubladsamenstelling (Windows7)

Repairtools IconWist u dat u de compatibiliteit van een programma of toepassing kan verbeteren door het uitschakelen van de Bureaubladsamenstelling? Deze tip legt uit hoe.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

Facebook IconHet is niet denkbeeldig dat er mensen zijn die graag hun Facebook account definitief willen verwijderen. Hoe u dat doet, leest in onderstaande tip.

Facebook doet geen beloftes over het verwijderen van jouw persoonlijke gegevens met het excuus dat deze gegevens een tijdje bewaard blijven op de servers maar toch kunt als gebruikers de nodige stappen ondernemen. We kunnen u nu al verraden dat het een ‘riskante’ onderneming is waarbij u best oplet voor de beruchte ‘addertjes onder het gras’, maar als u echt genoeg hebt van Facebook, zal deze tip u zeker helpen.

Wat moet u weten voor u begint?

 • Een Facebook account deactiveren is niet moeilijk. Hierbij wordt jouw informatie tijdelijk verborgen maar het Facebook account is en blijft wel bestaan.
 • Facebook wordt vaak gelinkt met andere sociale websites en online services zoals Windows Live, Netlog, Digg.com etc. Als u Facebook gelinkt hebt aan andere online diensten begint u best met het verwijderen van deze koppelingen. Log in op de gekoppelde diensten en verwijder ‘de link’ zodat u niet ‘per ongeluk’ terug inlogt op jouw Facebook account. Mogelijk moet u hierbij een login aanmaken (gebruikersnaam en wachtwoord). Zorg ervoor dat u op de gelinkte diensten een alternatief account hebt zodat u nog steeds toegang hebt tot jouw gegevens maar voorkomt dat u alsnog per ongeluk ‘verbonden’ wordt met Facebook. Dit is belangrijk, want telkens u inlogt op 1 van de gelinkte diensten logt u eigenlijk ook in op Facebook en dat volstaat om het verwijderen van jouw Facebook account te voorkomen. Met andere woorden, 1x inloggen of verbonden worden, is een signaal voor Facebook dat u jouw account niet wil verwijderen en het bijgevolg terug actief gemaakt wordt.

Facebook account verwijderen methode 1:

 • Kopieer en plak onderstaande link in de adresbalk van je browser.

http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

 • Klik op de knop Verzenden.

Facebook Account Verwijderen1

 • Vul je wachtwoord en de bijhorende captcha beveiliging in en bevestig met OK.
 • Volg de instructies op het scherm.

Facebook Account Verwijderen2

U zal een e-mail ontvangen waarin staat dat uw account verwijderd zal worden binnen de 14 dagen. Elke interactie met het Facebook account in die periode, kan het verwijderen voorkomen!!!!

Dus:

 • Log niet meer in op Facebook
 • Klik geen enkele Like, recommend, aanbevelen of eender welke ander Facebook knop
 • Ruim de cache van je browser op en verwijder de cookies om te voorkomen dat u alsnog per ongeluk verbonden wordt met Facebook.
 • Gebruik geen andere online service verbonden met Facebook of log in met een alternatief account.

Afwachten! Na 14 dagen zullen al uw gegevens, commentaren en informatie ontoegankelijk zijn gemaakt.

Facebook account verwijderen methode2: Moeilijk doen!

 • Facebook doet moeilijk als u  uw account wil verwijderen. Uren zoeken in het helpcentrum brengt nauwelijks soelaas.

Facebook Account Verwijderen4 

Wat Facebook mag, mag u ook! Doe ook moeilijk!

 • Stuur een e-mail naar Facebook met het verzoek uw account te verwijderen. Het e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Wacht enkele dagen op een antwoord ter bevestiging. Als u na enkele dagen nog altijd niks vernomen hebt van Facebook, stuur opnieuw een e-mail. Dit keer niet enkel naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. steeds met de vraag om uw account definitief te verwijderen.

Na bevestiging, doe de test! Van zodra u niet meer kan inloggen en geen boodschap ziet verschijnen met de vraag om uw account opnieuw te activeren, is jouw Facebook account definitief verwijderd!

Reacties

 • superleek zei Meer
  Dit is er volgens Microsoft aan de hand:
  Als je Microsoft-account is ingesteld voor Family Safety,...
 • FlorenceG zei Meer
  Beste,
  Bij de stap "one drive - openbare map maken" heb ik bij de keuzes bij koppeling maken slechts...
 • superleek zei Meer
  De tips werken in 95% van de situaties. Helaas kunnen we onmogelijk voor elke specifieke...