We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (4 Votes)

Android IconAls u foto's maakt met uw smartphone of tablet (Android) worden deze automatisch geüpload naar uw Google-account. Uitschakelen? Dat kan.

Het zal u ongetwijfeld ook al opgevallen zijn dat als u foto's maakt of afbeeldingen opslaat op uw Android apparaat, enige tijd later u een melding krijgt dat de bestanden klaar zijn om te uploaden. Nu is er absoluut niks mis met het maken van back-ups, maar er zijn voldoende situaties te bedenken waarvoor u het automatisch uploaden zou willen uitschakelen.

Android: Automatisch uploaden foto's uitschakelen

De app die verantwoordelijk is voor het automatisch uploaden van foto's en afbeeldingen (en andere bestanden) is Google+. Het spreekt dat u om het automatisch uploaden uit te schakelen u naar de instellingen van deze app moet navigeren. Dat gaat als volgt:

  • Open de Google+ app op uw smartphone of tablet.
  • Van zodra de app opent, opent u de instellingen.

Autobackup2

  • Onder de instellingen verplaatst u de schuifregelaar van Aan naar Uit.

Autobackup1

  • Klaar: Voortaan worden er geen afbeelding, foto's of bestanden geüpload.

Opmerking: De werkwijze kan verschillen naargelang de versie van Android, merk en type van uw smartphone of tablet.