We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Facebook IconAls zaken u leuk vindt op Facebook mogen adverteerders op hun beurt uw naam en profielfoto gebruiken om hun producten/diensten aan te bevelen bij uw vrienden. Wilt u dat niet?

Sociale reclame (Social Adds) is een relatief nieuwe vorm van reclame maken op Facebook. In de praktijk komt het er op neer dat als u een product of dienst leuk vindt, de adverteerders uw naam en profielfoto mogen gebruiken om hun product/dienst aan te bevelen aan uw (Facebook)vrienden. Let wel! De advertenties en uw gegevens worden volgens Facebook enkel getoond aan uw vrienden omdat het volgens de sociale netwerksite geen enkel nut heeft om dat te doen bij mensen die u niet kent. Wenst u meer informatie over hoe het adverteren werkt op Facebook, kunt u altijd terecht op deze pagina.

Facebook: Sociale adds (reclame) uitschakelen

Verder laat Facebook weten dat de volgende punten worden gecontroleerd/toegepast bij het gebruik van sociale reclame:

  • Jouw privacy-instellingen worden gecontroleerd om te zien of u dit wel toestaat.
  • De informatie wordt niet verkocht aan derde partijen.
  • Alleen (bevestigde)vrienden zien de reclame.
  • Enkel profielfoto's mogen worden gebruikt door adverteerders. Andere foto's die u upload niet!
  • De reclame wordt gebaseerd op de dingen die u doet en met wat u doet met je vrienden.

Als u regelmatig tijd doorbrengt op Facebook zal het u ongetwijfeld ook al eens opgevallen zijn dat u reclameboodschappen ziet verschijnen met daarin één van uw vrienden (profielfoto+naam) die het product/dienst leuk vond. Nu kunnen we ons voorstellen dat u niet gelukkig bent met dit soort praktijken en dat u liever niet wil dat uw foto gebruikt wordt om reclame te maken voor zaken die u ooit eens leuk vond. Om dat te voorkomen moet u even een instelling aanpassen. Dat kan op deze pagina.

Onderaan de pagina dat opent hoeft u enkel maar niemand te selecteren en de wijzigingen opslaan (zie schermafdruk).

Facebook Adds1