We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.66666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)

Word IconWist u dat Word tijdens het (op)maken van een Word document tal van persoonlijke gegevens en geschiedenis bewaart? Hoe wissen? Dat leggen we uit in deze tip.

Word bewaard tijdens het (op)maken van een document de geschiedenis. De tekstverwerker doet dat opdat u makkelijk wijzigingen ongedaan kunt maken. Tot zover het goede nieuws. Nadeel aan dit ‘systeem’ is echter dat, als u het document doorstuurt naar derden, de kans bestaat dat de ontvangers al deze informatie ook kunnen controleren net als de persoonlijke informatie dat Word opslaat. U begrijpt dat dit niet de bedoeling kan zijn, vandaar onderstaande tip waarin we vertellen hoe u de documentgeschiedenis en persoonlijke informatie kan verwijderen.

Word: Persoonlijke informatie Word-documenten verwijderen

Van zodra een document volledig klaar is en u het wil doorsturen doet u het volgende om de documentgeschiedenis en persoonlijke informatie te wissen:

  • Open het vertrouwenscentrum.
  • Dat kan via  Bestand > Opties (Word 2007 gebruikers klikken op de Office-knop > Opties voor Word).
  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u aan de linkerzijde Vertrouwenscentrum.
  • In het rechter gedeelte klikt u op de knop: Instellingen voor het Vertrouwenscentrum.

Vertrouwenscentrum1

  • Kies aan de linkerkant voor Privacyopties.
  • In het rechter gedeelte klikt u vervolgens op de knop Documentcontrole.

Documentcontrole1

Vooraleer Word start met de controle verschijnt er een dialoogvenster waarin u kunt aanvinken wat u precies wenst te .. eu .. controleren.
U mag rustig alles aangevinkt laten maar de eerste 2 (revisies, aantekeningen…, en persoonlijke informatie …) zijn sterk aan te bevelen.

  • Klik op de knop Controleren om te beginnen.

Informatie Wissen

  • Na de controle, hoeft u enkel maar op de knop Alles verwijderen te klikken om de persoonlijke informatie en documentgeschiedenis te verwijderen.