We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Word IconMet Word kan u de leesbaarheidsstatistieken opvragen. In deze tip leggen we uit hoe u de leesbaarheidsstatistieken opvraagt en wat deze voor u kunnen betekenen.

De leesbaarheidsstatistieken kunnen wel nuttige informatie bevatten over een document zoals aantal woorden, tekens, alinea’s, gemiddelde woorden per zin en meer van dat fraais.

Word: Leesbaarheidsstatistieken

Om de leesbaarheidsstatistieken van een document op te vragen, moet u eerst even deze functie activeren.

  • Open de opties van Word.
  • Klik op Bestand > Opties. (Word 2007 gebruikers klikken op de Office-knop > Opties voor Word.)
  • Bij het venster dat volgt selecteert u in de linker kolom Controle.
  • In het rechter gedeelte, onder de rubriek Tijdens spelling- en grammaticacontrole in Word, plaatst u een vinkje bij: Leesbaarheidsstatistieken weergeven.

Leesbaarheidsstatistieken1

  • Bevestig met OK.

Van zodra u voortaan een document onderwerpt aan een spellingscontrole* verschijnt er een venster met jawel… de leesbaarheidsstatistieken.

Leesbaarheidstatistieken2

* Om een document te onderwerpen aan een spellingscontrole, klikt u in menu (bovenaan) op Controleren en daarna in het lint op Spelling- en grammaticacontrole. De F7 toets werkt uiteraard ook.