We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Notification IconHet UAC (User Account Control) in Vista is verantwoordelijk voor dat irritante dialoogvenster met de melding: Uw toestemming is nodig om te kunnen doorgaan. Uitschakelen? Dat kan.

Het UAC is een functie dat computergebruikers tegen zichzelf beschermt door om de haverklap een waarschuwingsvenster op het scherm te toveren met de melding ‘ Uw toestemming is nodig om te kunnen doorgaan’ telkens u probeert een programma te installeren, of een wijziging wil aanbrengen in bepaalde onderdelen van het Configuratiescherm. We verzekeren u, deze melding begint na een tijdje serieus op de zenuwen te werken, vandaar deze tip!

De melding: Uw toestemming is nodig.., uitschakelen (Vista):

  • Ga naar Start > Configuratiescherm.
  • In het Configuratiescherm (klassieke weergave) opent u Gebruikersaccounts.

Toestemming1

  • In het nieuwe dialoogvenster klikt u vervolgens op : Gebruikersaccountbeheer in- of uitschakelen.

Toestemming2

En kijk eens wat we hier hebben? Juist ja .. de melding waar we vanaf willen raken!

  • Klik op Doorgaan.

Toestemming5

  • In het venster dat volgt haalt u het vinkje weg bij: Gebruik Gebruikersaccountbeheer (UAC) om u computer beter te beveiligen.

Toestemming3

  • Er wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten.

Toestemming4

Nadat de computer opnieuw is opgestart bent u verlost van de melding: Uw toestemming is nodig om te kunnen doorgaan.

Nota: De bedoeling van het UAC is, dat er geen software geïnstalleerd kan worden zonder dat u er weet van heeft. Bent u nog niet zo goed vertrouwd met de computer laat u deze functie beter ingeschakeld.