We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Regedit IconWist u dat het mogelijk is om Windows sneller te maken door systeemcode (kernel) in het RAM geheugen te laden? Een kleine ingreep in het register is echter noodzakelijk.

Met Windows is het mogelijk de systeemprocessen in het RAM geheugen beschikbaar te houden in plaats van in het virtuele geheugen op de harde schijf. Doordat RAM geheugen velen malen sneller werkt dan een harde schijf, zal het besturingssysteem sneller werken, simpelweg omdat broodnodige systeemprocessen (kernel) sneller bereikbaar zijn. Er is echter wel een voorwaarde verbonden aan deze tip, zo moet de computer minsten over 1024 Mb RAM geheugen beschikken.

Windows sneller met systeemcode in RAM geheugen.

  • Open het register (Windowstoets + R > Tik regedit > Enter).
  • In het register navigeert u naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\MemoryManagement
  • Dubbelklik in het rechter gedeelte van het register dialoogvenster op: DisablePagingExecutive.
  • In het dialoogvenster dat volgt, wijzigt u onder Waardegegevens het cijfer van 0 naar 1.

Kernel In Ram

  • Sluit het register af via Bestand > Afsluiten.
  • De wijziging wordt pas van kracht na een herstart van de computer.