We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Zoeken IconZoeken en vinden op de website PCLeek.

We hebben grote inspanningen geleverd om de website vlot, overzichtelijk en snel navigeerbaar te maken, maar aangezien het grote aantal tips op onze website kan het soms een hele klus zijn om net die ene tip te vinden dat u zoekt. Daarom geven we u hier een aantal richtlijnen en tips opdat u toch snel kan vinden wat u zoekt.

1: Weet wat u zoekt.

Ondanks dat ons doelpubliek beginnende computergebruikers zijn, is het toch van belang dat u weet waar u moet zoeken. Zoekt u bijvoorbeeld tips voor Internet Explorer of Firefox, kijkt u in de categorie Tips Voor Browsers. Het is dus belangrijk dat u weet welke browser u gebruikt. Idem dito voor Office (welke Office versie en welk onderdeel er van) en Windows (welke versie). Waarom dat zo belangrijk is, leest in u in tip nr2.

2: Gebruik de filter.

De meest pagina’s bestaan uit lijsten van 100 tips. Bovenaan ziet u een tekstvak Filter op titel staan. Vul een trefwoord in en druk op Enter. Enkel de tips met een titel waarin jouw trefwoord voorkomt, worden getoond. Dit trefwoord kan bijvoorbeeld jouw Windows versie zijn zoals Windows7. U hoeft echter niet speciaal te filteren op besturingssysteem, browsernaam of Office applicatie, u kunt perfect filteren op andere zoektermen. Zoekt u bijvoorbeeld een tip of artikel over de taakbalk, typt u taakbalk als trefwoord in. U hoeft trouwens niet tevreden te zijn met 100 tips per pagina. Wilt u voorkomen dat u meermaals hetzelfde trefwoord moet invullen, kunt u altijd rechts bovenaan de lijst de optie Alles in plaats van 100 selecteren (zie afbeelding).

Zoek En Vind Op Pcleek1

3: Lees de titel.

Door de titel van een tip of artikel goed te lezen weet u meteen waarvoor de tip of artikel van toepassing is. In de titel van de tips (of artikelen) staat steeds gespecificeerd voor welke Windows-versie, Office applicatie, browser, toepassingen of dienst, de tip bedoeld is. Staat er geen specificatie in de titel, mag u er vanuit gaan dat de tip of het artikel kan toegepast worden op elke versie van Windows of het programma.

4: Gebruik de zoekfunctie.

Rechts bovenaan ziet u op elke pagina een zoekvak waarmee in realtime kan zoeken op PCLeek. Vul een zoekterm in, net zoals u dat doet bij bijvoorbeeld Google, en meteen verschijnen de gevonden zoekresultaten. U hoeft dus niet op Enter te drukken (het kan wel) maar enkel op de tip of artikel te klikken dat u wilt lezen. Er verschijnen 5 resultaten, maar indien er meerdere beschikbaar zijn kunt u verder bladeren door op de pijltjes onderaan te klikken (zie afbeelding).

Zoek En Vind Op Pcleek2

Wat zijn de voordelen van het registreren op PCLeek?

In principe hebt u toegang tot alle inhoud op PCLeek! zonder u te hoeven registreren. Indien zichzelf toch registreert hebt u wel de mogelijkheid om berichten te plaatsen op het interactieve gedeelte van onze website, en steunt u ons project. Alle informatie wordt u gratis aangeboden en er worden u geen beperkingen opgelegd wat betreft downloads.

Reacties

 • Clorca1947 zei Meer
  tegenwooredig heet dat opties voor de verkenner en moet je daarin 'weergave aanvinken. E mijns...
 • Peter zei Meer
  Heel fijn!
  Hartelijk bedankt.
 • mucuracat zei Meer
  Danny Schreef:
  Win10 Pro
  i7-6700K
  ASUS Maximus 8 HERO ALPHA
  16GB DDR4-3200
  Samsung Pro 950 512GB NVMe
  ASUS Strix...
 • mucuracat zei Meer
  Vraag is... om het te kunnen vergelijken met een windows 7; windows 7 schaal is 0 - 7.9 en deze...
 • Frédéric zei Meer
  Werkt niet enkel foutboodschap "er iets fout gegaan, met een foutcode 0x 400 enz...die enkel voor...
 • superleek zei Meer
  @Tevens: Even wisselen naar de Griekse taal blijkt voorlopig de beste oplossing.
 • Tevens zei Meer
  Weet u hoe ik Ohm of Omegateken kan typen in een Android smartphone?