zondag, oktober 01, 2023

Beeldscherm IconLCD en/of LED beeldschermen hebben al eens dode pixels, maar de vraag luidt, hoe test ik een beeldscherm op dode pixels? Met Dead Pixel Tester natuurlijk.

Een volledig dode pixel valt meestal snel op. Maar een pixel bestaat uit drie subpixels (rood, groen en blauw). Soms gebeurt het dat 1 kleur blijft haperen, men spreekt dan van een dode subpixel. Helaas is de detectie van dode subpixels niet altijd even evident. Maar Dead Pixel tester kan daarbij helpen.

Dead Pixel Tester: Beschrijving:

DPT (Dead Pixel Tester) vult het beeld met kleurvlakken waardoor afwijkingen sneller opvallen. Het opsporen van dode pixels moet u natuurlijk wel met het blote oog doen. Over het nut van Dead Pixel Tester kunnen we kort zijn. De meeste fabrikanten voeren een beleid waarbij u in aanmerking komt voor de garantie nadat er een X aantal dode pixels zijn gevonden (percentage). Indien dit aantal/percentage overschreden wordt  zal de fabrikant het scherm gratis vervangen (in de garantieperiode).

Dead Pixel Tester installatie:

 • U hoeft niks te installeren. Na de download enkel op het .exe bestand klikken om Dead Pixel Tester te starten.

Gebruik Dead Pixel Tester:

 • Nadat Dead Pixel tester start hoeft u in principe maar enkel met de muiscursor op een willekeurige plaats in het scherm te klikken. Het beeldscherm verkleurt waardoor u beter dode pixels kan opsporen.
Dpt1
 • Standaard staat DPT op “solid”, dit wil zeggen dat er enkel egale kleuren getoond worden. U kunt ook andere testen uitvoeren door op het pijltje naast het tekstvak te klikken en een andere optie te selecteren.

Dpt2
 

Extra tip: Hebt u plannen om een nieuw beeldscherm te kopen? Dan raden we zeker aan dit programma op te slaan op een USB stick. U kan dan ter plaatse het scherm onderwerpen aan een test.

Algemeen oordeel:

Dead Pixel Tester helpt bij het opsporen van dode pixels, niet meer niet minder, maar het kan u wel een hoop gezeur besparen als u aanspraak wil maken op de garantievoorwaarden.

Compatibel met: Alle Windows versies

Download

Homepagina: http://www.dataproductservices.com/index.php

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...