zondag, oktober 01, 2023

Map Vernietigen IconDisk Redactor is een hulpprogramma waarmee u eerder verwijderde bestanden vernietigt zodat ze niet meer gerecupereerd kunnen worden.

Zelfs al verwijdert u bestanden en maakt u de prullenbak leeg, dan nog is het mogelijk om deze bestanden te recupereren. U begrijpt dat er een risico bestaat dat anderen aan uw gegevens geraken, bijvoorbeeld als u uw computer als 2de hands wil verkopen. Een mogelijke oplossing om verwijderde bestanden te vernietigen? Disk Redactor.

Disk Redactor: Vernietig verwijderde bestanden - Introductie:

Disk Redactor is een hulpprogramma waarmee u veilig oude (verwijderde) bestanden kan wissen en voorkomen dat ze worden hersteld. Al uw privé, gevoelige en reeds gewiste informatie zal worden vernietigd.

Helaas is het zo, dat indien u bestanden verwijdert met Windows, deze niet echt verdwijnen, maar gemarkeerd worden als ‘Kan overschreven worden’. Voor een ietwat handige Harry is het een fluitje van een cent om de data te herstellen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Disk Redactor zal de gewiste bestanden zo vaak overschrijven, totdat ze niet meer hersteld kunnen worden.

Disk Redactor: Vernietig verwijderde bestanden - Installatie

Disk Redactor is freeware en tijdens de installatie krijgt u de gebruikelijk installatieopties. Er wordt nergens aangedrongen of voorgesteld om toolbars of andere ondingen te installeren.

Disk Redactor gebruik:

Let op! Disk-redactor vernietigt enkel eerder verwijderde bestanden, er zullen geen wijzigingen aanbracht worden aan bestaande mappen of bestanden!

 • Na installatie is Disk Redactor beschikbaar via Alle programma's of de snelkoppelingen dat u aangevinkt hebt tijdens de installatie.
 • Om te beginnen klikt u op de knop Wipe Disk.
 • Selecteer in het Windows Verkenner de harde schijf, partitie of USB stick waarvan u eerder verwijderde data wil vernietigen.
 • Bevestig met OK.

Disk Redactor1

 • Er verschijnt een waarschuwing. Als u zeker bent bevestigt u met Ja.

De procedure kan enige tijd in beslag nemen.

 • Enige tijd later zijn de bestanden dat u gewist had, vernietigd.

Algemeen oordeel:

Data overschrijven om het herstellen ervan te voorkomen, is een goede en vaak gebruikte methode, en dat doet Disk Redactor ook. Maar garanties zijn er nooit. Disk Redactor is niet Nederlandstalig maar laat zich makkelijk bedienen en is bijgevolg een goede keuze.

Downloadlink

Compatibel met elke Windows versie

Homepagina: http://www.cezeo.com/

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...