woensdag, oktober 27, 2021

Map Vernietigen IconDisk Redactor is een hulpprogramma waarmee u eerder verwijderde bestanden vernietigt zodat ze niet meer gerecupereerd kunnen worden.

Zelfs al verwijdert u bestanden en maakt u de prullenbak leeg, dan nog is het mogelijk om deze bestanden te recupereren. U begrijpt dat er een risico bestaat dat anderen aan uw gegevens geraken, bijvoorbeeld als u uw computer als 2de hands wil verkopen. Een mogelijke oplossing om verwijderde bestanden te vernietigen? Disk Redactor.

Disk Redactor: Vernietig verwijderde bestanden - Introductie:

Disk Redactor is een hulpprogramma waarmee u veilig oude (verwijderde) bestanden kan wissen en voorkomen dat ze worden hersteld. Al uw privé, gevoelige en reeds gewiste informatie zal worden vernietigd.

Helaas is het zo, dat indien u bestanden verwijdert met Windows, deze niet echt verdwijnen, maar gemarkeerd worden als ‘Kan overschreven worden’. Voor een ietwat handige Harry is het een fluitje van een cent om de data te herstellen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Disk Redactor zal de gewiste bestanden zo vaak overschrijven, totdat ze niet meer hersteld kunnen worden.

Disk Redactor: Vernietig verwijderde bestanden - Installatie

Disk Redactor is freeware en tijdens de installatie krijgt u de gebruikelijk installatieopties. Er wordt nergens aangedrongen of voorgesteld om toolbars of andere ondingen te installeren.

Disk Redactor gebruik:

Let op! Disk-redactor vernietigt enkel eerder verwijderde bestanden, er zullen geen wijzigingen aanbracht worden aan bestaande mappen of bestanden!

 • Na installatie is Disk Redactor beschikbaar via Alle programma's of de snelkoppelingen dat u aangevinkt hebt tijdens de installatie.
 • Om te beginnen klikt u op de knop Wipe Disk.
 • Selecteer in het Windows Verkenner de harde schijf, partitie of USB stick waarvan u eerder verwijderde data wil vernietigen.
 • Bevestig met OK.

Disk Redactor1

 • Er verschijnt een waarschuwing. Als u zeker bent bevestigt u met Ja.

De procedure kan enige tijd in beslag nemen.

 • Enige tijd later zijn de bestanden dat u gewist had, vernietigd.

Algemeen oordeel:

Data overschrijven om het herstellen ervan te voorkomen, is een goede en vaak gebruikte methode, en dat doet Disk Redactor ook. Maar garanties zijn er nooit. Disk Redactor is niet Nederlandstalig maar laat zich makkelijk bedienen en is bijgevolg een goede keuze.

Downloadlink

Compatibel met elke Windows versie

Homepagina: http://www.cezeo.com/

 

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...