woensdag, oktober 27, 2021

Secunia PSIWist u dat up-to-date software (van derden) eveneens de beveiliging van uw computer bevordert? Secunia Software Inspector helpt u daarbij.

Computerbeveiliging is meer dan een een up-to-date antiviruspakket. Cybercriminelen gebruiken steeds vaker fouten en zwakheden van programmatuur van derden (niet-Microsoft) om een computer aan te vallen, gegevens te stelen of de computer over te nemen. Wat kan u doen voor een beter beveiligde computer? Zorgen dat al de geïnstalleerde software up-to-date is. Secunia Software Inspector helpt u daarbij.

Secunia Software Inspector: Introductie:

Cybercriminelen richten zich steeds meer op privé-pc's. Hun doel is om kwetsbaarheden(bepaalde codefouten of bugs)in de populaire software van derden (niet-Microsoft) programma's uit te buiten om zo toegang te krijgen tot vertrouwelijke gegevens zoals wachtwoorden, online profielen,en bankgegevens. Zulke kwetsbaarheden van programma's en plug-ins worden zelden geblokkeerd door de traditionele anti-virus. 50% van de kwetsbaarheden in de afgelopen twee jaar werden gevonden in producten van 14 bekende 3de partijleveranciers, waaronder Adobe Systems, Apache Software Foundation, Apple,Cisco, Google en HP. Daarom kan uw computer in gevaar komen! De enige oplossing om dit soort kwetsbaarheden te helpen voorkomen is het installeren van beveiligingsupdates, of "patches. Patches worden gratis aangeboden door de meeste softwareleveranciers, maar het vinden van alle van deze patches is vervelend en tijdrovend. De Secunia PSI, is een gratis beveiliging tool voor privé-gebruik. Secunia Software Inspector voorkomt dat u zelf op zoek moet naar (beveiliging)updates van de geïnstalleerde software. Secunia PSI scant uw computer automatisch en waarschuwt u wanneer uw geïnstalleerde programma's en plug-ins moeten worden geactualiseerd. Secunia PSI doet zelfs aanbevelingen voor de kwetsbaarheden, indien een patch niet ter beschikking is gesteld door de verkoper of distributeur.

Secunia Personal Software Inspector: Installatie:

Secunia PSI is zoals aangehaald gratis, maar tijdens de installatie werd er niet gevraagd om extra toolbars of dergelijke te installeren. Dat hoort trouwens ook niet bij dit soort software. Gebruiksovereenkomst accepteren, taal kiezen (ja ook het Nederland), aanvinken of u de automatische updates wil activeren en de gebruikelijke installatiefolder selecteren. Software installeren zoals het hoort dus.

Secunia Personal Software Inspector gebruik:

 • Secunia PSI laat eenvoudig bedienen waardoor u snel aan de slag kan met het programma. Van zodra het programma opent hoeft u enkel maar om 'Nu scannen' te klikken.

Secunia 1

 • Secunia Software Inspector begint meteen te scannen op zoek naar verouderde software.

Secunia 2

 • Na de scan wordt uw score bekend gemaakt en krijgt u een overzicht van de resultaten. Wij behaalden een mooie 99%. Indien er actueel onder een programma staat hoeft u zich geen zorgen te maken. Indien er niet up-to-date software gevonden wordt zal Secunia de recentste versie downloaden en installeren (aanpasbaar bij de instellingen) . U begrijpt dat dit niet mogelijk is voor alle software, bijvoorbeeld betalende pakketten. In dat geval zal Secunia u laten weten dat u het programma handmatig moet bijwerken (met link).

Secunia 3

 • Bij de instellingen (onderaan, zie schermafdruk) kan u eventueel aangeven of Secunia de updates zelfs mag downloaden en installeren, of dat u liever zelf een hand in de spreekwoordelijke pap houdt.

Secunia 4

Algemeen oordeel: Secunia Personal Software Inspector

Secunia PSI zou eigenlijk iedereen op de computer moeten installeren om de doodeenvoudige redenen dat u snel en eenvoudige de laatste updates en patches kan downloaden en installeren wat de computerbeveiliging ten goede komt. Het scannen verloopt vrij vlot en de resultaten zijn accuraat.

Secunia Personal Software Inspector: +

 • Gratis
 • Geen rommel tijdens installatie.
 • Nederlandstalig.
 • Eenvoudig in gebruik.
 • Accurate resultaten.
 • Automatisch downloaden en bijwerken van software(sommigen vinden dat een nadeel, maar dat kan u aanpassen).
 • Mogelijkheid om zelf programma's toe te voegen die niet herkend werden tijdens de scan.

Secunia Personal Software Inspector: -

 • De links om software bij te werken (vooral betalende pakketten) verwijst u soms gewoon door naar de homepagina van de betreffende software. De vraag is natuurlijk of Secunia PSI daar zelf wel iets kan aan verhelpen.

Download

Compatibel met: Vanaf Windows XP tot Windows 8.1

Homepagina: http://secunia.com/

 

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...