woensdag, oktober 27, 2021

Acemoney IconEen programma om aan budgetbeheer te doen dat, en goedkoop is, en eenvoudig te gebruiken is? Yep, wij hebben er eentje gevonden, getest en goedgekeurd. Meer nog! Het is in het Nederlands te gebruiken en volledig gratis! Het ding heet AceMoney Lite.

In tijden van crisis kan pcleek niet anders dan de bezoekers helpen om hun budget te beheren. Hoe raar het ook mag klinken, software om aan budgetbeheer te doen is meestal peperduur, en als het dan eens goedkoop is, moet u universitaire studies gedaan hebben om er mee te kunnen werken. Met andere woorden, als u een budgetbeheer programma koopt, wordt u ineens slachtoffer van de crisis, of u hebt het helemaal niet nodig omdat u universitaire studies gedaan hebt en er bijgevolg ‘warmpjes inzit’. Omdat we veronderstellen dat u niet in de 1ste categorie wil thuishoren en u er nooit ‘warm’ genoeg kan inzitten, zochten we naar een oplossing.

AceMoney Lite: Gratis budgetbeheer

1 AceMoney Lite: Downloaden en installeren.

 • Om AceMoney Lite te downloaden, klikt u onderaan deze pagina op de downloadlink. Nadat het downloaden voltooid is kunt u beginnen met de installatie. Niks bijzonders trouwens die installatie. Nergens geniepige opties om toolbars te installeren of dergelijke meer, maar enkel de gebruikelijke zaken zoals installatiefolder kiezen en gebruikersovereenkomst accepteren.
 • In het begin van het installatieproces worden er wel enkele configuratie opties voorgesteld. Zo kunt u meteen de taal en munteenheid correct instellen.

Acemoney 1

 • Daarna kunt u de valuta, cijfers na de komma, en dergelijke opgeven. Er verschijnt zelfs een voorbeeld zodat u een idee hebt hoe het resultaat er ongeveer zal uitzien.

Acemoney 2

 • Bij het volgende venster selecteert u gewenste datumformaat met bijhorende scheidingsteken.

Acemoney 3

 • Op het eind van het installatieproces wordt er gevraagd om voorbeelddata te installeren. Als u weinig vertrouwd bent met dit soort software, raden we u aan om dit te doen. U kunt later de overbodige gegevens eenvoudig verwijderen.

2: Het gebruik van AceMoney Lite.

Zoals verteld in de inleiding, heeft men geprobeerd AceMoney Lite gebruiksvriendelijk te houden en daar is men volgens ons vrij goed in geslaagd. Dat het programma in het Nederlands werkt, helpt natuurlijk ook. Nu is AceMoney Lite bijzonder uitgebreid voor een gratis programma, we gaan dus ook niet van alle mogelijkheden ‘prentjes’ en uitleg geven. We stellen voor dat u zelf even op ontdekkingstocht gaat, dat is tenslotte toch ook een leuke bezigheid. Wat we wel zullen doen is een lijstje (*) meegeven van wat u zoal allemaal kan met AceMoney Lite.

 • Traceer uw uitgaven en zie waar het geld naartoe gaat.
 • Genereer een verslag van de categorieën of derde betalers/begunstigden, met inbegrip van cirkeldiagrammen. Zo kan u in een oogopslag zien hoeveel u bijvoorbeeld uitgaf aan voedsel vorige maand.
 • Vind al uw opnames en stortingen door een parameter.Acemoney 4
 • Het programma heeft meer dan 100 vooraf gedefinieerde uitgave categorieën. Zet zelf een begroting en grenzen op. Volg voor elke categorie het verschil tussen de werkelijke en gebudgetteerde waarden.
 • Traceer de prestaties van uw beleggingen. U hoeft niet naar websites te surfen om de koersen te volgen. AceMoney kan ze downloaden van het net!
 • AceMoney Lite ondersteunt meer dan 150 verschillende valuta en download automatisch hun wisselkoersen van internet.
 • Online bankieren? AceMoney Lite download en importeert informatie van online banken in QIF en OFX formaten.
 • AceMoney controleert uw facturen en laat je zien wanneer ze betaald moeten worden.
 • Geniet van de veiligheid van de wachtwoordbeveiliging van elk bestand, geplande back-ups en vele andere functies, zonder enige ervaring in de boekhouding!
 • Plan schulden en hypothecaire betalingen. AceMoney biedt een lening calculator aan en een professionele hypotheek calculator om toekomstige hypotheekbetalingen te schatten als u van plan bent om onroerend goed te kopen.

Acemoney 5

*Tekst vertaald uit de homepagina van de makers

3: Algemeen oordeel: Ace Money Lite:

AceMoneyLite is een zeer uitgebreid stukje software dat ondanks de vele opties, weinig aan het gebruikersgemak inboet. Dat het programma ook in het Nederlands te gebruiken, en gratis is, blijft een extra pluspunt. We hebben niet alles getest, maar we vonden niet zo meteen iets waar we ons aan ergerden, behalve dan toen we ons rekeningsaldo bekekenen. AceMoney Lite vergt natuurlijk discipline van de gebruiker. Als u de crisis wil overleven, moet u regelmatig alle gegevens netjes invullen. AceMoney Lite is geen wondermiddel dat u van alle financiële zorgen verlost, maar het helpt wel te achterhalen waar het misloopt. Uiteraard zijn de mogelijkheden bij de gratis versie beperkt, zo kan u bijvoorbeeld maar 2 rekeningen beheren,

Download (Link naar de downloadpagina. Let op dat u op de download knop klikt bij de Free Version)

Homepagina: http://www.mechcad.net/products/acemoney/

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...