zondag, oktober 01, 2023

Mouse IconWizMouse is een handig tooltje dat de computermuis helpt besturen. Het opzet van Wizmouse is dat u kan werken aan de computer zonder te klikken.

WizMouse is zo simpel en handig dat het een standaard zou moeten zijn. Open zoveel mappen en vensters als u wilt, u hoeft ze niet eens te activeren om te kunnen scrollen. Zeer gemakkelijk als u bijvoorbeeld bezig bent met verschillende en (ongetwijfeld) nuttige zaken aan de computer.

We kennen het allemaal, u hebt verschillende mappen openstaan en om te kunnen scrollen in de openstaande folders moet u eerst klikken met de muis in de betreffende map. Vanaf nu behoort dit tot de pre-historie. Nieuw-Zeeland is vooral bekend om zijn CGI, Computer Generated Images, in de filmindustrie, maar zijn nu stilletjesaan een opkomer in de software-industrie. En dit is één van hun eerste gratis tooltjes om bekendheid te werven.

WizMouse: Scrollen en navigeren zonder klikken:

De installatie WizMouse:

Niks bijzonders te melden tijdens de installatie van WizMouse. Na het akkoord gaan met de gebruikersovereenkomst en het pad te hebben geselecteerd, hebt u nog de keuze om WizMouse als een snelkoppeling op het bureaublad, of om het in het snelstartmenu te plaatsen. U kunt beiden uitvinken. Verderop tijdens de installatie wordt er gevraagd om het programma mee met Windows op te starten. Voor één keer raden we dit wel aan !

Gebruik WizMouse:

Nadat de Setup-wizard is voltooid worden meteen de opties "voorgeschoteld". Is dat niet zo, klikt u met rechts op het WizMouse icoontje in de taakbalk.

WizMouse%20taakbalk

Automatisch zal WizMouse geactiveerd staan (Wizmouse enabled). Het mee laten opstarten met Windows, kunnen we zoals eerder gezegd, alleen maar aanbevelen. Verder kunt u kiezen of WizMouse al dan niet in de taakbalk moet verschijnen (Hide tray icon). WizMouse ook gebruiken bij programma's dat scrollen niet ondersteunen (kunt u daar ook lekker scrollen) en hoeveel regels er gescrold mag worden (Lines to scroll) zijn eveneens instelbaar. Voor Windows Vista, Se7en 8 is er ook de optie om WizMouse steeds met adminstratorrechten uit te voeren (Run as Administrator Windows Vista, 7, 8, 8.1 only, niet voor Windows10 beschikbaar).

Wizmouse1

Algemeen oordeel WizMouse:

WizMouze is verdorie (sorry) een zeer handig tooltje. Het zou standaard in Windows moeten zitten. Als test hadden we vier mappen opengedaan en ja hoor, no problemo, niks klikken, gewoon scrollen. Voor een nieuwkomer op de markt kan het alleszins tellen, deze fabrikant moeten we verder in de gaten houden (met wat gaan ze nog allemaal uitpakken?). WizMouse is helaas niet in het Nederlands beschikbaar.

Compatibel met: Windows XP- Vista - Windows7 - Windows8.1 - Windows10

Homepage en recentere versies vindt u op: http://antibody-software.com/web/

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...