zaterdag, september 30, 2023

Lazarus IconVult u vaak online formulieren in? Dan zal het u ook al overkomen zijn dat u per ongeluk het tabblad sluit, of dat de browser crasht. Lazarus brengt redding

Iedereen heft het al eens meegemaakt. U bent klaar met het invullen van een ellendig lang online formulier en plots crasht de browser. U drukt op vernieuwen en het enige wat u te zien krijgt is een leeg formulier of een foutmelding. De oplossing? Lazarus!

Lazarus: Beschrijving van de browser plug-in.

Met behulp van Lazarus, kan u verloren gewaande online formulieren herstellen met één enkele klik. Lazarus versleutelt automatisch de tekst en slaat deze op terwijl u typt. Als het verzenden van een formulier mislukt, of als de browser crasht, dan kunt u terugkeren naar de pagina en/of het online formulier met de oorspronkelijke gegevens dat u invulde.

Lazarus werkt zowel voor Firefox, Chrome en Safari. Lazarus werkt voor de meest gangbare online formulieren, voor meer complexe online formulieren te herstellen is het echter nog wachten op de volgende versies aldus de makers.

Lazarus: Herstel online formulieren met 1 click

Lazarus installatie:

Wij weten niet welke browser u gebruikt, maar lazarus laat zich installeren zoals elke plug-in voor de door u gebruikte browser. Onze schermafdrukken zijn afkomstig voor Firefox.

Gebruik Lazarus:

Lazarus doet wat het belooft te doen, namelijk verloren gegane online formulieren herstellen met één muisklik. Nadat u Lazarus geïnstalleerd hebt is de plug-in bereikbaar via het context menu (rechts klikken) of via de knop in de werkbalk (afhankelijk van de browser dat u gebruikt).

Lazarus4

Bij de opties kunt u dan desgewenst enkele aanpassingen doen. Zo kunt u onder het tabblad General  bijvoorbeeld aangeven waar u zoal een icoontje van Lazarus wil plaatsen.

Lazarus1

Onder het tabblad Security, kunt u dan weer aangeven dat er naar een wachtwoord gevraagd wordt van zodra u een online formulier wilt herstellen. Zeker een niet te missen optie indien u met meerde personen de computer gebruikt. Verder kunt u eventueel de database leegmaken en de tijdsperiode instellen voor wanneer Lazarus opgeslagen formulieren mag verwijderen.

Lazarus2

Bij het tabblad Database, kunt u dan de een back-up maken van de, nu ja, database. De database ledigen of verwijderen is eveneens mogelijk.

Lazarus3

De bediening van Lazarus is eenvoudig. Crasht uw browser of lukt het niet een online formulier te verzenden, klikt u met rechts en kiest u voor Recover Tekst > kies de tekst.

Lazarus algemeen oordeel:

Hadden we deze plug-in maar eerder ontdekt! De tijd dat wij al verloren hebben aan het herhaaldelijk opnieuw invullen van tekstformulieren houdt u niet voor mogelijk, denk maar aan ons Forum bijvoorbeeld. Kortweg Lazarus is een “moet je hebben” plug-in, zeker als u regelmatig deelneemt aan het online leven en reageert op artikelen en forums op diverse websites. Dat Lazarus niet in het Nederlands werkt (althans niet bij ons) nemen we er voor lief bij.

Compatibel met: Firefox, Chome, Safari.

Download (u verlaat de website): http://lazarus.interclue.com/download

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...