woensdag, oktober 27, 2021

Screen Control IconMedia Desktop is een applicatie dat automatische schijfstations herkent, en er een icoontje van op het Bureaublad plaatst. Ontkoppelt u het schijfstation, verdwijnt ook het icoontje.

Desktop Media: Automatisch schijficoontjes op het Bureaublad:

Desktop Media beschrijving:

Desktop Media is klein programma voor Windows (elke versie) dat automatisch icoontjes toevoegt aan uw bureaublad. Media Desktop detecteert automatisch USB-sticks, vaste schijven (Fixed drives), CD / DVD apparaten, netwerkschijven en zelfs RAM schrijfstation. Voor verwijderbare media (zoals USB-sticks en externe schijven), zal het alleen maar een icoontje op het bureaublad plaatsen als het betreffende apparaat aangesloten is. Van zodra u het schrijfstation ontkoppelt, verdwijnt ook het icoontje op het Bureaublad. Dat is nu eens iets wat wij een briljant idee noemen.

Desktop Media installatie:

De installatie van Desktop Media is vergelijkbaar met dat van andere software. Accepteer de gebruikersovereenkomst, kies de installatiefolder en vink aan of u Media Desktop al dan niet samen met Windows wil laten opstarten. U hoeft zich alvast geen zorgen te maken over verborgen instellingen die toolbars of andere ondingen wil installeren. Altijd leuk bij gratis applicaties.

Gebruik Desktop Media:

Over het gebruik van Desktop Media kunnen we kort zijn. U start het via Alle programma's > Desktop Media > Desktop Media. Het programma nestelt zich in het systeemvak. Door met rechts op het icoontje (systeemvak) te klikken zijn de opties bereikbaar.

Desktop Media2

Fixed zijn de vaste schijven. Als u deze optie aanvinkt zullen de icoontjes van de vaste schijven blijvend op het Bureaublad verschijnen, tot u de optie weer uit vinkt, logisch aangezien het niet de bedoeling is dat u deze ontkoppelt. Een beetje een overbodige optie dus hoewel de vaste schijven snel bereikbaar zijn via het bureaublad.

Desktop Media3

Media Desktop: Algemeen oordeel

Slim,handig en briljant voor computergebruikers die dikwijls wisselen van USB sticks en externe schijven. Niet in het Nederlands maar wel echt gratis.

Compatibel met: Windows (alle versies)

Desktop Media kan je downloaden via onze One Drive.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...