zondag, oktober 01, 2023

Screen Control IconMedia Desktop is een applicatie dat automatische schijfstations herkent, en er een icoontje van op het Bureaublad plaatst. Ontkoppelt u het schijfstation, verdwijnt ook het icoontje.

Desktop Media: Automatisch schijficoontjes op het Bureaublad:

Desktop Media beschrijving:

Desktop Media is klein programma voor Windows (elke versie) dat automatisch icoontjes toevoegt aan uw bureaublad. Media Desktop detecteert automatisch USB-sticks, vaste schijven (Fixed drives), CD / DVD apparaten, netwerkschijven en zelfs RAM schrijfstation. Voor verwijderbare media (zoals USB-sticks en externe schijven), zal het alleen maar een icoontje op het bureaublad plaatsen als het betreffende apparaat aangesloten is. Van zodra u het schrijfstation ontkoppelt, verdwijnt ook het icoontje op het Bureaublad. Dat is nu eens iets wat wij een briljant idee noemen.

Desktop Media installatie:

De installatie van Desktop Media is vergelijkbaar met dat van andere software. Accepteer de gebruikersovereenkomst, kies de installatiefolder en vink aan of u Media Desktop al dan niet samen met Windows wil laten opstarten. U hoeft zich alvast geen zorgen te maken over verborgen instellingen die toolbars of andere ondingen wil installeren. Altijd leuk bij gratis applicaties.

Gebruik Desktop Media:

Over het gebruik van Desktop Media kunnen we kort zijn. U start het via Alle programma's > Desktop Media > Desktop Media. Het programma nestelt zich in het systeemvak. Door met rechts op het icoontje (systeemvak) te klikken zijn de opties bereikbaar.

Desktop Media2

Fixed zijn de vaste schijven. Als u deze optie aanvinkt zullen de icoontjes van de vaste schijven blijvend op het Bureaublad verschijnen, tot u de optie weer uit vinkt, logisch aangezien het niet de bedoeling is dat u deze ontkoppelt. Een beetje een overbodige optie dus hoewel de vaste schijven snel bereikbaar zijn via het bureaublad.

Desktop Media3

Media Desktop: Algemeen oordeel

Slim,handig en briljant voor computergebruikers die dikwijls wisselen van USB sticks en externe schijven. Niet in het Nederlands maar wel echt gratis.

Compatibel met: Windows (alle versies)

Desktop Media kan je downloaden via onze One Drive.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...