woensdag, oktober 27, 2021

Translate IconIedereen kent wel de online vertaaldiensten van Google en Microsoft, maar wist u dat u diezelfde diensten ook vanaf u computer kan gebruiken?

We hebben op PCLeek al meldingen gemaakt over de vertaaldiensten van Google en Microsoft, maar om deze vertaaldiensten te gebruiken moest u wel online gaan. Wat we bedoelen is dat, als u dan een e-mail of document wou vertalen, moest u de geselecteerde tekst kopiƫren op de betreffende vertaalsite om het resultaat te verkrijgen. Idem bij websites in een vreemde taal. Met behulp van onderstaande download bespaart u alvast een hoop tijd, gewoonweg omdat u alles kan vertalen vanaf de computer zonder dat u daarvoor voortdurend hoeft te wisselen van tabbladen of vensters.

TranslateClient: Download en Installatie

 • TranslateClient kunt u downloaden op translateclient.com. Klik op de gewenste download (uitvoerbaar/.exe of portable) om het bestand binnen te halen.

Translate 1

 • Over de installatie hoeft u zich ook al niet teveel zorgen te maken. De installatie van TranslateClient is vergelijkbaar met dat van andere programma's en we vonden nergens sporen van malware of instellingen dat rommel wil installeren op de computer.

TranslateClient: Gebruik

 • De makers van deze applicatie hebben het ons bijzonder gemakkelijk gemaakt om TranslateClient te gebruiken. Eigenlijk is het niet meer dan knippen en plakken nadat u de gewenste tekst geselecteerd heeft. Om de talen te wijzigen, volstaat het om op het G-icoontje in het systeemvak (rechts onderaan) te (dubbel)klikken. In het venster dat opent kunt u dan de talen wijzigen (zie onderstaande schermafdruk).
 • Translate from: Taal van de originele tekst. Autodetect laat u best geselecteerd.
 • Translate to: Vertaal naar. Dutch is Nederlands
 • Bij de laatste optie kan u kiezen naar welke taal TranslateClient moet vertalen indien de originele tekst al in het Nederlands is.

Translate 2

 • Voor de rest hoeft u enkel maar op G-icoontje (pop-up) te klikken van zodra u een stuk tekst selecteert. De klassieke knippen en plakken methode gebruiken kan uiteraard ook.

TranslateClient: Algemeen oordeel

TranslateClient is een handige applicatie voor computergebruikers die vaak documenten en e-mails moeten vertalen. De strekte van dit programma zit in het feit dat u niet meer online naar de betreffende online vertaaldienst hoeft te surfen wat natuurlijk kostbare tijd uitspaart. We willen u zeker niet onthouden dat u bij de gratis versie van TranslateClient enkel de vertaaldienst van Microsoft kan gebruiken. Indien u Google vertalen wenst, zult u moeten overschakelen op de pro-versie en enkele euro's ophoesten. De makers kunnen daar weinig aan doen, aangezien Google geld vraagt voor het gebruik van hun api (programmeercode).

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...