zondag, oktober 17, 2021

Rode Knop IconOok al doet u niks aan de computer, soms ratelt de harde schijf, of flikkeren de led-lichtjes als gek. Een vraag die elke computergebruiker zich op zo een ogenblik stelt is, wat is die k***e computer aan het doen! Hier het antwoordt.

Elke computergebruiker komt al eens een situatie tegen waarbij hij eigenlijk niks aan het doen is aan de computer, maar toch de harde schijf hoort 'werken' of het HD-ledje ziet flikkeren. De logische vraag die men zich dan stelt is, wat is mijn computer aan het doen? Voor het antwoord op deze vraag hebben wij u een download voor u klaar met de welluidende naam What's my computer doing?

What is my computer doing?- Wat doet mijn computer?

Dat de computer actief is terwijl u er eigenlijk niets op aan het doen bent is niet zo vreemd. Zo is er in de eerste plaats het onderhoudscentrum dat bepaalde taken zal uitvoeren zodra de computer een bepaalde tijd niet gebruikt wordt (idle). Ook moderne virusscanners zijn uitgerust met een functie waarbij er enkel gescand wordt op ogenblikken dat de computer niet actief is. Al deze zaken zijn natuurlijk geen garantie dat er niks mis is, virussen en andere ondingen durven het systeem ook al eens te belasten op onbewaakte momenten. Met andere woorden, u weet u nooit zeker wat uw computer precies aan het 'uitvreten' is. Om dat 'probleem' op te lossen is er dus het programma What's my computer doing?

What's my computer doing? installatie:

Over de installatie van What's my computer doing? valt al even veel te vertellen als over Belgische regering. Je weet dat het er is en daarmee is zowat alles gezegd. Met What's my computer doing?  krijgt u de gebruikelijke installatieopties maar er is niks noemenswaardig te melden, en dat is in tegenstelling tot onze regering, wel goed nieuws.

Gebruik What's my computer doing?

Het gebruik van What's my computer doing? is al even simpel als de naam. U start het programma via Start > Alle programma's of via de snelkoppeling op het bureaublad. Er opent een venster met al de actieve programma's. Wilt u ook al de actieve processen zien klikt u op de blauwe link Also show system processes.

Klik op een programma (of proces) en What's my computer doing? toont u netjes alle informatie in het Engels.

Pc Doing1

Verder kunt u een proces beƫindigen door op de knop Terminate proces te klikken. Bij twijfels of een proces al dan niet afkomstig is van een virus, kunt u dat altijd laten controleren met de knop VirusTotal.com.

What's my computer doing? Algemeen oordeel:

What's my computer doing? laat u weten wat u computer doet en dat is toch wat u wou weten? Alleen moet u wel het Engels machtig zijn.

Compatibel met: Windows 7, Windows 8, Vista, 2003, XP, 2000, NT

Download

Homepagina: http://www.itsth.com

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...