zaterdag, september 30, 2023

Usb Stick IconUSBLogView is een klein programma dat draait op de achtergrond en dat gegevens registreert van elk USB-apparaat dat wordt aangesloten of verwijderd aan een Windows computer. Ideaal gereedschap voor hen die vrezen dat er persoonlijke informatie versluist wordt naar externe USB-apparaten.

USBLogView is van de softwarebakkers van Nirsoft, een ontwikkelaar waarvan we eerder al downloads aanboden en waarvan we weten dat ze steeds op de proppen komen met gereedschap, dat vroeg of laat toch van pas komt voor computergebruikers. Zo dus ook USBLogView, waarmee u het gebruik van USB-apparaten aan een Windows computer in de gaten kan houden.

USBLogView: Controleer het USB gebruik aan een Windows computer

USBLogView introductie:

Voor elk USB-apparaat dat wordt aangesloten of verwijdert van een computer zal USBLogView een regel in een logbestand creëren. In het logbestand vindt u onder andere de informatie over:

 • USB-apparaat aangesloten of verwijdert
 • Tijdstip dat het apparaat aangesloten/ontkoppeld werd.
 • Naam, beschrijving en het type van het USB-apparaat.
 • Schijfletter (voor opslag apparaten)
 • Serienummer (werkt niet bij alle apparaten ),
 • ​​Product Identificatie
 • Etc.

U kunt dus perfect controleren wanneer, hoe lang en welk USB-apparaat aangesloten werd. Zelfs 007 zou dit zien zitten.

UsbLogView installatie:

Geen! Het bestand uitpakken naar een door u gekozen map en dubbelklikken op het .exe bestand om USBLogView te starten. Wilt u USBLogView in het Nederlands gebruiken, moet u het taalbestand (zie onderaan) uitpakken naar dezelfde folder, als dat u het programma uitpakte.

USBLogView gebruik:

Na het  starten van USBLogView, zal er elke keer dat een USB-apparaat wordt aangesloten of verwijderd van uw systeemeen nieuwe loglijn met de details van het apparaat worden toegevoegd aan het hoofdvenster van USBLogView. Wilt u het venster te sluiten zonder te stoppen met 'loggen' van USB-apparaten, kunt u de optie 'Pictogram in het systeemvak weergeven' aanvinken en het hoofdvenster van USBLogView sluiten.

Usb Logview

USBLogview: Algemeen oordeel

Gratis, in het Nederlands te gebruiken en geschikt voor computergebruikers die twijfels hebben over het gebruik van USB-apparaten aan hun computer. Wat kan u nog meer wensen? Wel, automatisch met Windows mee opstarten zou een leuke optie zijn. Ook de logbestanden (later) opvragen zou eenvoudiger kunnen, want op moment van schrijven moet u de inhoud van het logbestand knippen en plakken, of kopiëren naar het klembord en het via deze weg opslaan. Niet ideaal mocht u het later nodig hebben.

Compatibel met: Vanaf Windows 2000 t/m Windows 10 (zowel 32- als 64-bit).

Homepagina: http://www.nirsoft.net/utils/usb_log_view.html

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...