zondag, oktober 17, 2021

Security Essentials IconWindows Defender Offline van Microsoft is een opstartbaar antivirusprogramma dat u op een cd/dvd of USB stick zet om daarna een computer te vrijwaren van rootkits en andere geavanceerde malware.

Windows Defender Offlineis antivirussoftware dat u op een cd/dvd brand of op een USB-stick zet. Het opzet van Windows Defender Offline is dat u de computer kan scannen nog voor hij daadwerkelijk opstart door te booten (opstarten) van de cd/dvd of USB-stick waarop u Windows Defender Offline heb geplaatst. Ideaal gereedschap voor computergebruikers die problemen hebben met het installeren van antivirussoftware door onder andere een besmette computer, of geconfronteerd worden met hardnekkige malware dat u niet via de reguliere manier kan verwijderen.

Windows Defender Offline gebruik:

 • Windows Defender Offline kunt u hier downloaden.
 • Kies de juiste versie (32 of 64-bit). Vergewis u er van dat u de versie kiest van de computer waarop u System Sweeper wenst te gebruiken. Is de geïnfecteerde computer een 64-bit systeem maar gebruikt u een 32-bit Windows versie, download u de 64-bit versie (zie verderop bij voorwaarden).
 • Nadat het downloaden voltooid is opent u het .exe bestand (dubbelklikken). Er wordt verteld dat u een Internetverbinding moet hebben en 250 Mb vrije ruimte. Bij de volgende stap moet u dan weer de gebruikersvoorwaarden accepteren.
 • Vervolgens verschijnt er een dialoogvenster waarin u gevraagd wordt op welk type media u Windows Defender Offline wil plaatsen.

Offline Defender1

 •  Indien uw computer over meerder cd/dvd stations beschikt, selecteert u bij de volgende stap eerst het juiste station.
 •  Indien u opteert voor een USB-stick, hou er dan rekening mee dat deze geformatteerd wordt door Windows Defender Offline.

Windows Defender Offline zal in eerste instantie de benodigde bestanden en laatste updates downloaden. Het ingebouwde brandprogramma van Windows zal daarna het programma op cd/dvd branden.

Offline Defender2

 • Zodra Windows Defender Offline op de door jouw gekozen media geïnstalleerd is, hoeft u er enkel nog voor te zorgen dat de geïnfecteerde computer opstart van cd/dvd of USB-stick (naargelang de media). De opstartvolgorde (boot priority) kan u aanpassen in het BIOS.
 • Plaats de cd/dvd of USB-stick met Windows Defender Offline en herstart de computer.
 • Van zodra de computer opstart, drukt u een willekeurige toets om de gebruikersinterface Windows Defender Offline te starten.
 • Volg de stappen op het scherm.

Windows Defender Offline voorwaarden:

Zoals eerder aangehaald zijn er enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van Windows Defender Offline.

 • Zo moet u de juiste versie downloaden (32 of 64-bit) van Windows Defender Offline. Met de juiste versie bedoelen wij dat u versie download dat geschikt is voor de besmette computer.
 • De BitLocker functionaliteit moet uitgeschakeld worden.
 • Er wordt gecontroleerd of u over een legitieme Windows-versie beschikt (Genuine)

Windows Defender Offline: Algemeen oordeel

Echte computerleken zullen wellicht de wenkbrauwen fronsen bij het lezen van dit artikel. Voor hen is de opstartvolgorde aanpassen in het BIOS wellicht een stap te ver. Bitlocker uitschakelen is ook niet meteen iets wat u dagelijks doet, bovendien is Windows Defender Offline enkel in het Engels beschikbaar. Waarom plaatsen we deze download dan op PCLeek? Wel, iedereen heeft wel een familielid of kennis dat goed met een computer overweg kan. Voor deze mensen kan Windows Defender Offline een geschenk uit de hemel zijn om uw computer weer te laten opstarten of uw computer van vervelende malware te verlossen. De kracht van dit programma zit hem in het feit dat alles gescand wordt bij het opstarten en kwaadaardige programmatuur niet de kans krijgt om uw bestaande antivirussoftware te misleiden.

Verder moet u weten dat Windows Defender Offline geen vervanging is voor bestaande antivirussoftware!

Compatibel met: Windows XP (Service Pack 3) Vista, Windows7, Windows8

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...