zondag, oktober 17, 2021

Startup DelayerStartup Delayer is een programma dat u de volledige controle geeft over wat er wel en niet automatisch mee mag opstarten met Windows. Uiteraard kan u dat met Windows zelf ook regelen, maar Startup Delayer geeft u de mogelijkheid om toepassingen vertraagd op te starten.

 

Nu zijn er wel meer programma's te vinden op het Internet waarmee u het opstarten van Windows kan beïnvloeden, maar Startup Delayer is uniek in zijn soort. Met Startup Delayer kunt u namelijk applicaties verwijderen uit het opstarten via een zogenaamde drag & drop functie bovendien kan Startup Delayer applicaties tijdens het opstarten te vertragen, waardoor uw computer een stuk sneller bruikbaar wordt. Uitgestelde applicaties starten op wanneer uw computer meer inactief is. Ideaal gereedschap voor toestellen zonder SSD schijven.

Startup Delayer: Download en installatie:

 • Indien u geïnteresseerd bent, kunt u Startup Delayer hier downloaden. Let op dat u op de pagina dat opent op de knop Download Standard klikt want er bestaat ook een betalende (premium) variant.
 • Zodra het downloaden is voltooid hoeft u enkel maar op het .exe bestandje te klikken om te beginnen met de installatie. Bij de installatie zelf krijgt u de gebruikelijk opties voorgesteld.
 • Op het eind van de installatie kan u meteen de gewenste taal kiezen (ja, Nederlands is er ook bij, hoewel we bij het testen van de recentste versie, het taalbestand niet konden lokaliseren).

Startup Delayer1

 • Op moment van schrijven werd er niet van ons verwacht dat we extra toolbars installeerden. Ook ons e-mailadres werd niet gevraagd.

Startup Delayer: Het gebruik

 • Meteen na installatie (of bij het eerste gebruik van Startup Delayer) verschijnt de befaamde schuifregelaar waarmee u kan aangeven of u Windows sneller (faster) of soepeler (smoother) wil laten opstarten. 

Startup Delayer2

 • Nadat u de schuifregelaar naar de gewenste positie hebt verplaatst, hoeft u in principe nooit meer om te kijken naar Startup Delayer.
 • Wenst u achteraf toch nog programma's verwijderen uit het opstartproces, kunt u dat doen via de drag & drop functie.
 • Open Startup Delayer en sleep de applicaties diet u niet meteen mee wil opstarten (uitstellen) met Windows, naar boven (zie schermafdruk).

Startup Delayer3

 • Verder willen we u niet onthouden dat u bij de opties eventueel de taal, de locatie van de back-up en opstartprofielen kan wijzigen.

Startup Delayer4

Startup Delayer: Algemeen oordeel

Startup Delayer is een uniek programma om het opstarten van Windows te beïnvloeden. Computerleken zullen de schuifregelaar zeker weten te appreciëren terwijl gevorderde gebruikers het maken van verschillende opstartprofielen naar waarde zullen schatten. Het opstarten van Startup Delayer via Start > Alle programma's of het metro-startscherm, vinden we minder geslaagd omdat u moet kiezen uit de verschillende onderdelen van het programma.

Compatibel met: XP - Vista - Windows7 - Windows8 - Windows10 (32bit en 64bit)

Homepagina: http://www.r2.com.au/

Succes!

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...