zondag, oktober 17, 2021

Songr IconBent u op zoek naar een eenvoudige manier om muziek te downloaden? Zoek niet langer! PCLeek! heeft de oplossing gevonden, namelijk Songr.

Als u muziek wil downloaden kon u dat in een ver verleden doen met Bearshare, Limewire en konsoorten. Zoals u weet zijn dit soort P2P diensten zwaar onder vuur komen liggen van de muziekindustrie en zijn ze intussen opgedoekt of, als ze nog zouden werken, zodanig vervuild met virussen en andere rotzooi zodat u nooit precies weet wat u binnen haalt. Het duurde dan ook niet lang of er doken alternatieven op in de vorm van zogenaamde nieuwsgroepen en torrentsites. Deze laatste methode om (al dan niet legaal) muziek te downloaden werkt goed, maar de het gebruik van torrent-software en bijhorende diensten is (was) voor veel computerleken net een stapje te ver, of te moeilijk. Gelukkig bestaan er nog eenvoudigere alternatieven, zoals Songr bijvoorbeeld.

Songr introductie en mogelijkheden.

 • Songr is een eenvoudig programma waarmee u muziek kan downloaden, beluisteren en kopen. We overlopen even met u de mogelijkheden:
 • Songr aggregeert resultaten van 16 mp3 zoekmachines.
 • Songr is te gebruiken in tientallen talen waaronder ook het Nederlands.
 • Downloaden van Youtube in HD kwaliteit kan ook en optioneel kunt u het mp3 eruit filteren.
 • Zoeken naar volledige albums Zoeken aan de hand van songteksten Dubbelklik op een mp3 om het meteen te beluisteren in jouw standaard Mediaspeler.
 • Automatische update controle zodat u steeds verbonden blijft met de zoekmachines.
 • Reclame vrij.
 • Ge├»ntegreerde links naar Amazon en Rhapsody om muziek te kopen.

Songr installatie:

Nadat u het .zip bestand gedownload hebt (zie onderaan), uitpakken en dubbelklikken op het .exe bestandje om de installatie te starten. Tijdens de installatieprocedure hoeft u zelfs niet eens alert te zijn. U krijgt min of meer de gebruikelijke installatieopties voorgesteld en er wordt nergens gevraagd om toolbars en andere ondingen te installeren.

Songr gebruik:

Na installatie opent u Songr via Start > Alle programma's > Songr. Van zodra Songr opent raden we u aan om even de instellingen te bekijken zodat u het programma naar je hand kan zetten. Ga naar Bestand > Instellingen.

Songr Instellingen

Onder de instellingen van Songr kunt u onder andere de map kiezen waar u wilt dat de downloads terechtkomen. Dit kan door het tabblad Downloads te selecteren en op Wijzig map te klikken.

Songr Instellingen2

Nadat u in Windows Verkenner de gewenste map gekozen hebt bevestigd u met OK.

Onder het tabblad Zoeken kunt u dan weer jouw voorkeurskwaliteit instellen en eventueel een downloadmanager selecteren indien u dat gebruikt.

Songr Instellingen3

Verder kunt u bij de instellingen nog de taal kiezen, zoekmachines in- of uitschakelen en de automatische updatefunctie aan/uit zetten.

Om met Songr muziek te downloaden/beluisteren volstaat het om de naam van de artiest of titel van het nummer te typen in het zoekvak en de zoekopties te selecteren (zie schermafdruk) gevold door een druk op Enter.

Songr Muziek Downloaden1

Zodra de zoekresultaten verschijnen kunt u het gewenste nummer beluisteren door er op te dubbelklikken (standaardinstelling) of downloaden door er met rechts op te klikken en te kiezen voor Downloaden (zie schermafdruk).

Songr Muziek Downloaden2

Zoals u kan zien in bovenstaand schermafdruk kunt u ook muziek kopen of zoeken met behulp van lyrics (songteksten) door de gelijknamige tab te selecteren. Indien u wenst te downloaden van YouTube gaat u naar Bestand > Downloaden van Youtube.

Songr Muziek Downloaden Youtube

Songr: Algemeen oordeel:

Eenvoudiger kunnen ze het u echt niet maken als u muziek wil downloaden. Songr is gratis, vrij van reclame en in het Nederlands te gebruiken. Als we dan toch al een nadeel willen opnoemen, is het wel dat u de downloads niet kan pauzeren, maar hey! Songr is een super programma!

Compatibel met: Windows XP (SP3) - Vista - Windows7

Download Songr

Homepagina

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...