woensdag, oktober 27, 2021

Photo IconAls u eens op een andere manier, lees in 3D, door uw foto's wil bladeren (navigeren) is Visions misschien wat voor u. Basisgereedschap voor het bewerken is ook aanwezig, dat spreekt.

Visions pakt het in tegenstelling tot andere fotobewerkingsprogramma's, het iets anders aan. Alhoewel het bewerken van foto's vergelijkbaar is met andere software, wil Visions zich onderscheiden door het fotobeheer anders aan te pakken. Zo kunt u met Visions in een 3D omgeving navigeren door de mappen in 3D. Dat is ook meteen de beste troef om Visions eens te proberen.

Visions: Fotobeheer in 3D

Visions installeren

 • Het installeren van Visions verloopt vlot maar toch bent u best (zoals altijd) aandachtig bij het installeren van gratis software. Op moment van schrijven merkten we geen pogingen om software van derden of toolbars te installeren, maar wordt u wel gevraagd welke mappen u wil laten scannen door Visions. U weet het misschien niet, maar op een computer kunnen tig van afbeeldingen staan waarvan u zelfs het bestaan niet wist. Denk maar aan icoontjes, cache bestanden, etc. We willen enkel maar duidelijk maken dat u tijdens de installatie van Visions best even de tijd neemt en de mappen waarvan u de afbeeldingen door Visions wil laten beheren zorgvuldig kiest.

Visions1

 • Een stap later tijdens het installatieproces wordt u gevraagd een account bij diverse fotoservices aan te maken. Dit hoeft u niet te doen.

Visions2

Een klik later is wordt er dan weer gevraagd welke bestandstypes u wil associƫren met Visions. Ook daar hoeft u niks te doen indien u dat niet wenst.

Visions gebruik

 • Van zodra Visions opstart, verschijnen er meteen een aantal tips op het scherm waarin men u, weliswaar in het Engels, uitlegt hoe u door uw foto's navigeert, hoe u foto's verplaatst van de ene naar de andere map, en nog meer van dat fraais. U neemt best even de tijd om de tips te bekijken als u al de mogelijkheden van Visions wil benutten.

Visions3

 • Zoals verteld in de inleiding, zit de kracht van Visions in de 3D navigatie. Het programma gebruikt hiervoor enkele welluidende termen als Cylinder, Colosseum, Discs, Verical Wheel en dergelijke meer.
 • Namen die gewoon staan voor de manier waarop de foto's gepresenteerd worden. Al de functies, toeters en bellen voor 3D navigatie, vindt u onder de rubriek Art Galery.

Visions4

 • Onder de Editing Room zitten dan weer de gereedschappen voor het bewerken van foto's verscholen. Fotobewerking is niet meteen de sterkste kant van Visions. Gereedschap voor het contrast, kleur en helderheid vindt u in elk fotobewerkingsprogramma.
 • Het gamma aan filters bestaat uit +/- 30 stuks (Artwork & Effects), ook niet meteen iets om over naar huis te schrijven. Kortom, alles wat een beginner zou kunnen nodig hebben is aanwezig, maar daarmee is alles gezegd.

Visions5

 • Het onderdeel Printing House is dan wel weer geslaagd. In het 'Printing House' kunt u uw foto's eenvoudig verwerken op onder andere naamkaartjes en kalenders.
 • In het Sharing Center is het mogelijk uw foto's te delen op Flickr of 23hq.com. Facebook is er vooralsnog niet bij.
 • Onder het goed weggestoken knopje 'Tools' (opties dus) kan u Visions configureren.

Visions6

Visions: Algemeen oordeel

Ons oordeel over Visions is kort. Het enige wat wij best te pruimen vinden aan Visions is de 3D navigatie en in minder mate de printmogelijkheden. Het ontbreken van het Nederlands is een minpunt. Fotobewerkingen kan eveneens met Visions, maar het is duidelijk dat dit stukje software andere prioriteiten stelt.

Download Visions (via de website van de makers)

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...