zondag, oktober 17, 2021

Aimp IconAimp onderging recentelijk een update naar versie 4.xx. Vorige versies waren terecht al bijzonder populair bij de muziekliefhebbers, want Aimp is een muziekspeler pur sang, ondanks dat sommigen misschien terghoudend zijn vanwege de Russische afkomst.

De huidige generatie mediaspelers lijken wel obese. Ok, toegegeven, ze spelen bijna alles af en de opties zijn gigantisch en de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt, maar aan de andere kant slurpen ze systeemkracht, en als ze dat al niet doen, boet u in aan functionaliteit, enkele uitzonderingen niet te na gesproken. Maar wat mij het meest stoort aan het gros van de mediaspelers is dat ze zich met alles en nog wat 'moeien'. Ik bedoel daarmee dat sommigen de essentie (videofilmpjes en muziek afspelen) lijken te vergeten. Het wordt al helemaal problematisch als u een muziekliefhebber bent en eigenlijk een 'muziekspeler zoekt zonder al de rimram van video's, ondertiteling en al dat fraais. In onze zoektocht naar een degelijke, no-nonsense muziekspeler kwamen Aimp tegen. Alles wat een muziekliefhebber wenst zit er in zonder de andere mediatoestanden.

Aimp installatie:

Aimp is gratis en toch wordt er tijdens de installatie geen rotzooi geĆÆnstalleerd. De gebruikelijke installatieopties, de gebruikersovereenkomst accepteren, en enkele klikken later bent u klaar. Ook hier geen flauwekul dus. Indien u niet wenst dat AIMP zich alle associeert met alle audiobestanden vinkt u best even het vinkje uit bij: Audiobestanden en afspeellijsten associĆ«ren met AIMP.

Aimp 1

Aimp gebruik:

 • Aimp laat zich bedienen zoals u de radio of cd speler thuis zou bedienen. Een simpele maar overzichtelijke en aanpasbare gebruikersinterface met goed herkenbare knoppen. Alleen hadden we een klein beetje moeite om onze map met audiobestanden toe te voegen. Maar een klik op het + teken zette ons op weg (zie schermafdruk).

Aimp 2

 • Zoals eerder al aangehaald is alles wat een muziekliefhebber wenst aanwezig in Aimp. Tag-editor, afspeellijsten maken, equalizer, streaming, radio luisteren en opnemen, converteren? U zegt het maar.
 • De opties zitten verscholen onder de menu-knop links bovenaan. Ja, er zijn talrijke opties, maar niks overbodig.

Aimp 3

Aimp 4

 • Audiofielen kennen AIMP ongetwijfeld al, indien dat niet zo is wordt het hoog tijd om dit stukje software te ontdekken. Een muziekspeler pur sang, een programma waarbij het spreekwoord "Schoenmaker blijf bij je leest" meer dan waar ook van toepassing is.
 • Bovendien is AIMP uit te breiden met thema's, plug-ins, en visualisaties.
 • Niet onbelangrijk heden is om weten dat er ook een versie voor Android op de markt is.

Aimp3: Oordeel

U zoekt een programma om je muziekcollectie af te spelen zonder reclame van winkels (muziek kopen) en radiostations? U zoekt software dat zich bezig houdt met je audiobestanden en niks meer? Dan is AIMP zeker het proberen waard. We hebben hard ons best gedaan om minpunten te vinden maar...., niets dus. Al zullen "Experts"  en muggenzifters die mogelijk wel vinden.

Compatibel met: Windows 2000, XP, Vista, Windows7, Windows8, Windows10

Download voor Windows (u verlaat deze website)

Download voor Android

Homepagina: http://www.aimp.ru/

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...