woensdag, oktober 27, 2021

Zoeken IconWist u dat het mogelijk is om uw surfgeschiedenis van Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari en vele anderen  simultaan te bekijken? Het enige wat u nodig hebt is BrowsingHistoryView.

De kans is reëel dat u surft met meerdere browsers. Zo gebruikt u mogelijk Edge voor bepaalde websites, en een andere browser voor andere gelegenheden. U hebt gelijk, want waarom zou u dat niet doen? Dat u keuze hebt is leuk, maar er schuilt natuurlijk ook een nadeel aan. Stel u eens voor dat u graag weer naar een website surft die u enkele dagen geleden eens bezocht hebt en dat u vergeten bent toe te voegen aan je favorieten? De URL bent u ook vergeten? Dan hebt u 2 mogelijkheden. Of u opent de geschiedenis van elke browser die u gebruikte op zoek naar het befaamde adres, of u installeert BrowsingHistoryView.

Om een lang verhaal kort te maken, BrowsingHistoryView is een tooltje dat het mogelijk maakt om simultaan de surfgeschiedenis te bekijken (niet wissen) van Internet Explorer, Chrome, Firefox Safari, etc. Dat dit in bepaalde omstandigheden (zoals beschreven hierboven) handig kan zijn, staat buiten kijf.

BrowsingHistoryView: Open de surfgeschiedenis van alle browsers simultaan

BrowsingHistoryView installatie en gebruik:

 • Goed nieuws! BrowsingHistoryView vereist geen installatie. De download in een .zip bestand wat zoveel betekend als dat u het uitpakt naar een goed te onthouden locatie en op het .exe bestandje klikt om het programma te openen.
 • Tijdens de 'installatie' openen ook meteen de geavanceerde opties van BrowsingHistoryView. Hier kunt u meteen het aantal dagen aangeven dat u wil bekijken en de browsers selecteren waarmee u al eens aan de slag gaat.

Browsehistory1

 • Van zodra u bevestigt met OK opent meteen het lijstje met daarin de surfgeschiedenis van de door u gekozen en gebruikte browsers.

Browsehistory2

Simpel en effectief.

BrowserHistoryView staat bij standaardinstellingen in het Engels. Wilt u het programma liever in het Nederlands gebruiken kan u altijd het taalbestandje downloaden (op dezelfde pagina als het tooltje) en het browsinghistoryview_lng.ini bestand in dezelfde (installatie)map plaatsen als het .exe bestandje.

BrowsingHistoryView: Algemeen oordeel

BrowsingHistoryView is zonder meer een bijzonder handig hulpmiddel als u met verschillende browsers surft en af en toe eens een blik wil werpen op uw surfgeschiedenis. Het programma is gratis en in het Nederlands te gebruiken mits het installeren van het bijhorende taalbestandje.

Download & Homepagina

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...