woensdag, oktober 27, 2021

Herstellen IconEr bestaan tientallen softwarepakketten die u beschermen tegen malware, phising en dergelijke meer, maar waarom krijgt Emisoft Emergency Kit dan een plaats op PCLeek? Dat leest u in onderstaand artikel.

Het blijft voor computergebruikers een zware opdracht om de juiste software te kiezen om uw computer optimaal te beschermen tegen malware, trojans en andere vuiligheid. Als u de nodige € neer telt valt dat nogal mee, maar als u op zoek gaat naar gratis alternatieven is het niet altijd evident om te kiezen. Zoals u dat van ons intussen gewoon bent, willen we u graag helpen. Zo kwamen we Emisoft Emergency Kit tegen, en dat programma heeft enkele sterke troeven in handen. Zo gebruikt de software bijvoorbeeld 2 'engines' om de detectiegraad te optimaliseren en wordt u de mogelijkheid geboden om geïnfecteerde bestanden te herstellen. Dat kan tellen!

Emisoft Emergency Kit: Het tegengif voor geïnfecteerde computers

Emisoft Emergency Kit: Installatie en introductie

De download (onderaan deze pagina) is een .exe (uitvoerbaar) bestandje wat zoveel wil betekenen dat u een installatieprocedure dient te volgen. De installatie verloopt als een fluitje van een cent en u krijgt enkel de optie voor het kiezen van een installatiemap. Deze map kan u best goed onthouden want er worden geen snelkoppelingen aangemaakt. Na +/- 1 minuutje is de installatie afgerond en opent u de map (standaard C:\EEK) om het programma te starten. Vrees niet. Er wordt niet naar uw e-mailadres gevraagd en toolbars of reclame bleven ook achterwege. Mooi begin alvast.

Eek1

Nadat Emsisoft Emergency Kit opstart, verschijnt het 'startscherm' met daarin 4 onderdelen. Een updater, de scanner, de quarantaine en de logs. De instellingen vindt u hier eveneens terug. Goed om weten indien u de scanopties of taal wil aanpassen.

Eek2

Emisoft Emergency Kit: Het gebruik.

 • De gebruikersinterface van Emisoft Emergency Kit is vrij eenvoudig opgezet en gemakkelijk te bedienen.
 • Natuurlijk vragen de onderdelen voor gevorderde gebruikers enige kennis van zaken, maar in principe kan u gewoon beginnen met op Scan te klikken. De standaardinstellingen zijn in principe voldoende, maar gevorderde gebruikers kunnen eventueel nog extra zaken aanvinken vooraleer ze op Scan starten klikken. Past u de instellingen aan, kan u deze opslaan, zo hoeft u deze niet telkens opnieuw aan te passen.

Eek3

 •  Ook belangrijk om te weten is dat Emisoft Emergency Kit ook te gebruiken is vanaf een USB-stick, zodat u vrienden of familie uit de nood kan helpen.

Emisoft Emergency Kit: Algemeen oordeel

Emisoft Emergency Kit is gratis, in het Nederlands te gebruiken, en bevat enkele sterke troeven die gevorderde gebruikers instaat stellen om een besmette computer te 'genezen'. Uiteraard kunnen ook de leken ermee aan de slag. De kans dat u succesvol rommel van de computer kan verwijderen is niet gering dankzij de grote herkenningsgraad. Geen ongewenste toolbars noch reclame tijdens de installatie.

Opgelet: Emisoft Emergency Kit is GEEN alternatief voor uw bestaande antivirussoftware. Het programma is bedoeld om geïnfecteerde computers te desinfecteren (herstellen).

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows7 - Windows 8 - Windows 10 (zowel 32 als 64-bit)

Download Emisoft Emergency Kit

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...