zaterdag, september 30, 2023

Paint IconKinderen even zoet houden aan de computer? Uw foto's opsmukken met uw tekentalenten? Fresh Paint voor Windows8 is wat u nodig hebt.

Fresh Paint is de eerste app (programma) dat we testen voor Windows8 en dat geoptimaliseerd is voor aanraakschermen. Let wel, het is ook leuk op een klassieke computer. Met Fresh Paint kunt u je kinderen zoet houden aan de computer dankzij tekeningen dat ze kunnen inkleuren, maar ook voor volwassenen kan Fresh paint nuttig zijn. Zo biedt het programma de mogelijkheid op afbeeldingen van de computer of camera op te smukken met je eigen grafische ideeën.

Fresh paint: Downloaden en installeren

 • Fresh Paint is te vinden in de Windows Store (gratis). In de praktijk betekent dat dat u de Windows Store opent en zoekt naar de app Fresh Paint.

Fresh Paint1

 • Van zodra u Fresh Paint gevonden hebt, hoeft u enkel maar de app te selecteren en te installeren.

Fresh Paint2

 • Het voordeel aan Windows8 en apps installeren is dat u helemaal geen installatieprocedure hoeft te overlopen. Van zodra u de melding ziet (hoort) dat de app geïnstalleerd is kunt u aan de slag.

Fresh Paint: Gebruik

Van zodra Fresh paint geïnstalleerd is, krijgt u een korte handleiding te zien over hoe het programma werkt. Eigenlijk is het vrij eenvoudig. U kan een tekening kiezen uit de packs en ze daarna inkleuren met de beschikbare gereedschappen. Extra packs downloaden kan ook mits betaling. Maar wat wij vooral handig vonden aan Fresh paint is dat u lokale afbeeldingen kan openen en inkleuren of bewerken. Een foto van de ingebouwde camera (indien beschikbaar) importeren kan ook. Fresh paint is werkt eigenlijk een beetke als de klassieke Paint, maar is geoptimaliseerd voor aanraaktechnologie. Fun op een tablet, maar zeker ook nuttig op klassieke computers.

Fresh Paint3

 • De opties en hulpmiddelen worden zichtbaar door met rechts te klikken op het scherm.

Fresh Paint: Algemeen oordeel

Het is van onze kindertijd geleden dat we nog met zoveel plezier tekeningetjes maakten en inkleurden.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...