woensdag, oktober 27, 2021

Alle BrowserModerne browsers durven nogal eens geheugen gebruiken wat op zijn beurt weer gevolgen heeft voor de prestaties. Oplossing en uitleg in deze tip, dat spreekt.

Moderne browsers zoals Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, etc. zijn rijkelijk uitgerust met diverse functies. Op zich uiteraard geen probleem, maar voor al die snufjes wordt er een prijs betaald. Het geheugengebruik van surfsoftware swingt soms de pan uit en dat heeft dan weer invloed op de algemene prestaties van de computer (vooral merkbaar op wat oudere machines). Jammerlijke aan de hele zaak is dat ontwikkelaars zich uitsloven om bij elke update nieuwtjes te introduceren, maar rekening houden met het geheugengebruik? Dat lijkt blijkbaar iets teveel gevraagd. Al goed dat er ook nog mensen zijn die het begrepen hebben en zelf een programmaatje schreven om het geheugengebruik van browsers te optimaliseren.

eMo optimalisatieprogramma voor Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera, Safari......

 • Het eMo optimalisatieprogramma laat zich installeren zoals andere gangbare software met de gebruikelijke opties. eMo wordt u gratis aangeboden maar toch hoeft u zich tijdens de installatie geen zorgen te maken over ongewenste reclame of toolbars.
 • De download is een ingepakt bestandje. Uitpakken en dubbelklikken op .exe bestand om te binnen met het installeren. Indien u merkt dat de computer trager wordt tijdens een surfsessie, raden we wel aan op de optie Startup with Windows aan te vinken tijdens de installatie. Bij het opstarten van het eMo optimalisatieprogramma vinkt u dan de browsers aan die u gebruikt.
 • Verder kunnen we aanbevelen dat u Optimize: Memory (optimaliseer het geheugen) op On zet.

Emo1

 • Omdat we in het verleden wel vaker van dit soort tooltjes tegenkwamen die veel beloven maar weinig doen, namen we de proef op de som. We startte het eMo optimalisatieprogramma en namen een kijkje in het taakbeheer om het geheugengebruikt va onze browser te controleren. We deden de test met Firefox met 5 geopende tabbladen met dezelfde webpagina's, kwestie van een objectief resultaat te bekomen.
 • Het resultaat kan u aanschouwen in onderstaande schermafdrukken.

Emo2

Emo3

 • De cijfers zijn vrij duidelijk toch? Al blijft het een beetje afhankelijk van wat u doet met de browser, bovendien moeten we eerlijk bekennen dat het eMo iets minder invloed uitoefent na de recente updates van vooral Firefox en Chrome.

Compatibel met: De meest gangbare browsers

Download het eMo optimalisatieprogramma

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...