zondag, oktober 17, 2021

Malware IconRogueKiller is een programma dat u hulp kan bieden op momenten dat uw standaard beveiligingssoftware tekort schiet. 

Elke Windows gebruiker kent wel de momenten waarbij uw antivirussoftware tekort schiet. Het is op die tijdstippen dat men op zoek gaat naar extra software in de hoop de besmetting van computer het hoofd te bieden. RogueKiller is zo een programma dat meestal gedownload en geïnstalleerd wordt van zodra de beveiligingssoftware faalt. Begrijp ons niet verkeerd. Een up-to-date virusscanner is tot nader order nog altijd de beste beveiliging voor uw computer, maar aangezien de bedreigingen veranderen en vernieuwen aan lichtsnelheid, hoeft het niet te verwonderen dat uw antivirussoftware niet altijd in staat is de malware te verwijderen. De reden waarom het bij andere software soms wel lukt, is dat ze zich meer specialiseren op een bepaald type bedreiging of malware. Zo is RogueKiller bijvoorbeeld gespecialiseerd in het opsporen en verwijderen van verborgen bestanden, het stoppen van verborgen en verdachte processen en rootkits. De naam van het programma laat dus niets aan de verbeelding over.

RogueKiller: Verdachte en verborgen bestanden en processen opsporen.

RogueKiller: Introductie

RogueKiller is een programma dat zich voornamelijk toelegt op het opsporen en verwijderen van goed vermomde of onzichtbare bedreigingen en malware. Zo kan volgens de ontwikkelaars RogueKiller:

 • Verdachte processen stoppen.
 • Verdachte services stoppen.
 • Kwaadaardige DLLs uit processen halen.
 • Kwaadaardige verborgen processen uitschakelen.
 • Vinden en verwijderen van kwaadaardige autostart (entries) ingangen, waaronder :
  1. Registersleutels (RUN/RUNONCE, ...)
  2. Taken (Scheduler 1.0/2.0)
  3. Startup mappen
 • Hijack entries, waaronder :
  1. Shell / Load entries
  2. Extensieverwijzingen hijacks*
  3. DLL hijacks
 • Lezen / Herstellen DNS Hijacks (DNS herstelknop - Fix button)
 • Lezen / Herstellen Proxy Hijacks (Proxy herstelknop - Fix button)
 • Lezen / Herstellen Hosts Hijacks (Hosts herstelknop Fix button)
 • Herstellen van snelkoppelingen / bestanden verborgen door rogues of het type "Fake HDD" (Valse HDD)
 • Lezen / Herstellen van kwaadaardige Master Boot Record (MBR) -- Zelfs indien verborgen door een rootkit
 • Vinden en herstellen van systeemherstelbestanden gemaskeerd of nagemaakt door een rootkit.

Computergebruikers hebben al door dat RogueKiller geen software is voor leken, desondanks is het vrij gebruiksvriendelijk. Toch altijd opletten dat u niet zomaar alles weggooit. Als u niet goed weet over welke bestanden of processen het precies gaat, Google er dan even naar!

RogueKiller installeren:

 • RogueKiller laat zich installeren zoals elk ander programma. Gebruikersovereenkomst accepteren en een paar klikken op OK en u bent klaar. Op een bepaald ogenblik wordt u gevraagd om een e-mailadres en licentiesleutel in te voeren,maar kan u gewoon overslaan. U krijgt dan wel geen realtime protection en nog enkele andere toetsers en bellen.

Roguekiller1

 • Geen toolbars of ongewenste reclame werden geïnstalleerd. Het zou maar erg zijn ook voor dit soort programma's.

RogueKiller gebruiken:

RogueKiller is niet langer in het Nederlands te gebruiken ( bij oude versies kon dat eigenaardig genoeg wel). Van zodra u het programma opstart wordt u meteen geholpen met het instellen. Het enige wat u moet doen is op de knop Get Started klikken. De software overloopt dan enkele belangrijke opties zoals taal, thema, scanopties en meer van dat fraais. Als leek raden we u uiteraard aan om de de voorgestelde instellingen te behouden. U zal tevens merken bij het overlopen van de stappen dat sommige functies nog in beta fase zijn en andere enkel beschikbaar voor de betalende versie.

Roguekiller2

Verder willen we nog meegeven dat de interface en strak uitziet en zich vrij eenvoudig laat bedienen, iets wat bij de oudere versies wel anders was.

Roguekiller4

RogueKiller: Algemeen oordeel

Het opsporen en verwijderen van geavanceerde malware en rootkits is nu eenmaal geen eenvoudige zaak. Toch kunt u uw computer ervan vrijwaren met een simpele klik op Scan/Remove. U kan kiezen welk type scan u wil uitvoeren (zie schermafdruk hierboven), het begrijpen van de gevonden resultaten is uiteraard een ander paar mouwen. Uiteraard wordt u regelmatig via meldingen verwittigd van andere producten en updates. Indien Windows Defender actief staat, zal u merken dat deze eveneens meldingen maakt van 'ongewenste software'. Maar Roguekiller nestelt zich diep in het systeem, vandaar.

Compatibel met: Alle Windows versies (32bit+ 64 bit)

Download RogueKiller (u verlaat deze website)

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...