zondag, oktober 01, 2023

Unchecky LogoUnchecky is een programma dat u helpt bij het voorkomen van ongewenste software bij het installeren van software.

Haast ieder gebruiker van een pc heeft het al eens voorgehad, even niet opletten bij de installatie van nieuwe software en lap, plots hebt u programma's en toolbars op de pc die je eigenlijk niet wou. Blijkt achteraf dat de homepagina van uw browser ook is gewijzigd! Daarom Unchecky om dit te voorkomen.

Eerst en vooral moeten we u vertellen dat bij de installatie uw Antivirus een waarschuwing geeft en het programma ziet als een bedreiging. Dit noemen we een "false positive", en wordt veroorzaakt door het feit dat Unchecky zich administrator rechten toe eigent. U kan het programma echter vertrouwen, eens geïnstalleerd merkt u nauwelijks dat het aanwezig is, totdat u echter nieuwe software installeert, dan schiet Unchecky in actie. Het programma update zichzelf en blijft op de achtergrond waken zodat u geen PUP (Potential Unwanted Program) installeert.

Unchecky: Installeren ongewenste software voorkomen.

 • De tijden dat u grote downloadsites kan vertrouwen zijn helaas voorbij. Veel van deze sites bezondigen zich aan het opdringen van andere (gesponsorde) downloads met hun eigen installatie software. Als u dan niet oplet of wat snel bent hebt u een hoop ongewenste software en toolbars op uw pc staan.
 • Dit is een screenshot van de homepagina van Unchecky en verteld u waarschijnlijk iets herkenbaar.

U heeft een nieuw programma gedownload en plots staat er meer op dan u wou, en deze ongewenste software en toolbars laten zich vaak moeilijk verwijderen.

 • Unchecky zorgt ervoor dat tijdens de installatie van nieuwe software alle andere vakjes (extra software die mee geïnstalleerd zal worden) uitgevinkt zijn !!! Te mooi om waar te zijn ? Nee want we hebben dit programma het vuur aan de schenen gelegd en het heeft de tests met glans doorstaan. Het zal niet vlug iets "vergeten" uit te vinken.
 • Dit kan gebeuren bij onachtzaamheid, we hebben dit al echt meegemaakt !!!! De ene toolbar onder de andere.

Unchecky Com

Uncheky2

 • Unchecky let echt wel op. Zonder Unchecky, even niet opletten en u hebt een nieuwe Homepagina en een andere zoekmachine !!!

Unchecky3

Unchecky: Installeren ongewenste software voorkomen.

Ons oordeel: Buiten het feit zoals boven vermeldt dat alle toeters en bellen afgaan bij de installatie van Unchecky, doet dit programma prima zijn werk. Als er toch nog iets mocht aangevinkt staan tijdens de installatie van andere software zal het u ervoor waarschuwen dat u toch ongewenste software gaat installeren. Prima vinden wij het ook dat u het in het Nederlands kan installeren.

Website en download :http://unchecky.com/

Download via OneDrive

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...