woensdag, oktober 27, 2021

CitrioCitrio browser is een uitstekend alternatief voor surfers die vaak en veel downloaden, maar Citrio heeft nog enkele andere troeven. Meer weten?

Zoekt u een browser die snel, veilig maar bovendien ook de downloaders gunstig gezind is? Dan kan u zeker eens Citrio proberen. De browser lijkt als 2 druppels water op Chrome, maar biedt u enkele leuke functies die Chrome ontberen.

Citrio: Een browser voor de downloader

Citrio: Introductie

Volgens de ontwikkelaars is Citrio een snelle, veilige browser met een intelligente downloadmanager aan boord. Doordat Citrio op Chrome gebaseerd is, maakt dat Citrio simpel te bedienen is en dat u de browser kan aanpassen en personaliseren dankzij de vele extensies uit de Chrome Web Store. Een proxy widget maakt het geheel compleet. De downloadmanager kan overweg met torrent gerelateerde downloads, iets wat downloaders naar waarde zullen schatten.

Klinkt goed, nu even testen of dat ook allemaal klopt.

Citrio: Installatie

 • Na het downloaden kan u beginnen met de installatie. Al vanaf de eerste stap bent u best aandachtig. Men wil u de ASK toolbar en startpagina door de strot rammen. Uitvinken die handel dus.

Citrio 1

 • Maar dat blijkt lang nog niet alles. Citrio wil maar al te graag uw standaardbrowser (u kan wel kiezen) worden en bovendien moet u voor (Windows) firewall een uitzondering toestaan. De installatie is dus vrij aggresief en u bent dus best even aandachtig.

Citrio: Gebruiken

 • Over de installatie van Citrio waren we niet bijzonder enthousiast. Met Citrio surfen daarentegen beviel ons wel. Van zodra u de browser opent, merkt u meteen dat Citrio de mosterd bij Chrome gehaald heeft.

Citrio 2

 • Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat u nauwelijks het verschil merkt tussen Chrome en Citrio tijdens het surfen, vandaar beperken we ons tot de functies van Citrio waarmee de browser zich onderscheidt van Chrome, en dat is zoals eerder aangehaald de downloadmanager.

Citrio 3

 • Zoals u ziet in bovenstaand schermafdruk kan u downloads pauzeren, annuleren en torrents zijn evenmin een probleem.
 • Surfen via Proxy is iets waar leken wellicht weinig mee aanvangen, maar downloaders en ontwikkelaars zullen deze functie appreciĆ«ren.

Citrio 4

 • Als u Chrome gebruikt als browser, zal Citrio u zeker ook bevallen, al was het maar voor de extraatjes.

Citrio: Een browser voor de downloader - Oordeel

Met Citrio surfen voelt aan zoals surfen met Chrome. In de praktijk wil dat zeggen dat u snel en (relatief) veilig over het internet vliegt. De downloadmanager is absoluut een pluspunt, net zoals het proxy widget trouwens. De agressieve installatie, samen met ASK, deed ons even twijfelen of we deze download wel zouden aanbevelen, maar eenmaal aan de slag met Citrio was dat snel vergeten.

Compatibel met: Windows - Mac

Download Citrio

Homepagina

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...