zondag, oktober 17, 2021

Antisnooper IconAntiSnooper is gereedschap waarmee u het beeldscherm wazig kan maken zodat pottenkijkers niet mee over uw schouders kunnen kijken. Nuttig? Wees maar zeker!

Toen we voor het eerst kennis maakten met AntiSnooper fronsten we even de wenkbrauwen, maar na wat opzoekingswerk en testen bleek AntiSnooper briljant! Met briljant bedoelen we het idee achter de software. Waarom vinden we het idee van AntiSnooper briljant? Wel, mensen beveiligen hun computer met antivirussoftware, malwarejagers en andere gereedschappen om hun (online) privacy te beschermen. Daar is absoluut niks mis mee, integendeel, maar u moet begrijpen dat 'het gevaar' van gevoelige informatie en data die 'gelekt' wordt, wel eens afkomstig kan zijn van collega's en familieleden die over uw schouder meekijken.

Voor gluurders, of ook wel pottenkijkers genoemd, hebben ze in het Engels een term, namelijk Snoopers. Dit gezegd zijnde, weet u meteen wat de functie van AntiSnooper is.

AntiSnooper: Introductie

AntiSnooper is dus software waarmee u eenvoudig eender welk openstaand dialoogvenster, document of chatvenster kan laten vervagen zodat anderen in uw omgeving moeilijk of helemaal niet kunnen zien wat u aan het doen of typen bent.

AntiSnooper: Installatie

Naar verluidt bestaan er 2 versies van AntiSnooper. Een Lite versie (gratis) en een Pro versie (10 dollar). We hebben ons een ongeluk gezocht naar de gratis versie, maar konden deze helaas niet vinden. We hebben daarom de pro versie getest en merkten op dat er nergens gevraagd werd naar een licentiesleutel om te activeren. Kortom, de pro versie blijkt bij ons gewoon te werken. We kunnen niet voorspellen wat de ontwikkelaars van plan zijn, maar voorlopig ziet het er naar uit dat u de pro versie gratis kan gebruiken.

De installatie verliep trouwens gelijkaardig aan dat van andere software. Niks bijzonders te melden (reclame, toolbars, etc.) en dat is altijd positief om te beginnen.

AntiSnooper: Gebruik

 • Van zodra Antisnooper ge├»nstalleerd is, nestelt het programma zich in het systeemvak. Door met rechts op het icoontje te klikken, kan u het hoofdprogramma openen waar u een lijst vindt met geopende dialoogvensters (onder het tabblad Windows Protection).
 • Is er een programma of dialoogvenster actief dat u wenst te beschermen tegen pottenkijkers, klikt u op het + teken.
 • Er opent een nieuw (test) dialoogvenster waarin u allerlei zaken kan instellen. Zo kan u onder andere:
  • Een time-out instellen.
  • Een effect kiezen om het beeldscherm te vervagen.
  • Zelf een screensaver starten behoort tot de mogelijkheden.
 • Is alles naar wens, bevestigt u met een klik op OK.

Antisnooper2

 • Op die manier kan u dus kiezen welke vensters beveiligd worden met AntiSnooper.
 • Bent u even later bijvoorbeeld weer alleen op het werk (of thuis) kan u het profiel (AntiSnooper maakt van elk venster/programma een profiel) tijdelijk uitschakelen door op de pauze/play knop te klikken.

Antisnooper1

 • Eigenlijk is er voor de rest weinig bijzonders te melden over het gebruik van AntiSnooper. Zodra u uw chat, browser, of documenten toegevoegd hebt, hoeft u enkel maar de muisaanwijzer van het geopende scherm weg te halen (naar de taakbalk bijvoorbeeld) om het beeldscherm te vervagen van zodra er iemand over uw schouders komt gluren (zie voorbeeld hieronder).

Antisnooper3

 • Onder het tabblad Protected Profiles kan u later eventueel toegevoegde profielen weer verwijderen.

Antisnooper4

 • Onder het tabblad Options kan u dan weer aangeven of u wenst dat AntiSnooper al dan niet met Windows mee opstart.

AntiSnooper: Bescherm uw computer tegen pottenkijkers

AntiSnooper lijkt op het eerste zicht een beetje overbodige software, maar na wat rondneuzen op het Internet blijkt dat heel wat bedrijven het programma gretig gebruiken. Terecht zo blijkt, want het zal u verbazen als u wist hoeveel privacy gevoelige informatie uitlekt door op het eerste zicht onschuldige medemensen die al da niet stiekem over uw schouders meekijken. Voortaan kan u dus rustig online bankieren, ook al zijn er vrienden, familie of kennissen op bezoek. Toch moeten we u nog eens meegeven dat het voor ons niet duidelijk is of AntiSnooper nu in 2 versies bestaat of niet. Wij konden alvast de Pro versie gebruiken zonder beperkingen (op moment van schrijven).

Compatibel met: Vista, 7, 8.x (32+64-bit)

Pro:

+ Doet wat het moet doen.

+ Vrij eenvoudig in gebruik.

+ Vlotte installatie zonder rommel (op moment van schrijven althans).

Contra:

- Niet Nederlandstalig

- Het vervagen bij rechts klikken (contextmenu) kan soms storend werken.

AntiSnooper kan u hier downloaden

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...