woensdag, oktober 27, 2021

YoutubeDownload u af en toe filmpjes van YouTube maar lukt u niet om er ook ondertitelingen van te vinden (of downloaden)? Google2srt kan een oplossing zijn.

U download af en toe eens een filmpje van YouTube om het al dan niet later af te spelen (of te branden), dat is logisch. Maar als u talenkennis zich beperkt tot het Nederlands hebt u natuurlijk wel een probleem (tenzij u enkel filmpjes bekijkt/download van gestoorde katten). Ondertitelingen vinden van, of voor YouTube filmpjes, is niet evident. laat staan dat ze beschikbaar zijn in onze taal. Gelukkig bestaan er tooltjes die u kunnen helpen zoals Google2srt bijvoorbeeld. Met Google2srt kan u dus ondertitelingen downloaden van eender welk film(pje) op YouTube  en niet onbelangrijk, converteren naar het .srt formaat dat herkend wordt door de meeste videospelers.

Google2srt: Downloaden en installeren.

De download (zie onderaan dit artikel) is een gecomprimeerd bestand. Uitpakken dus naar een locatie naar keuze alvorens u kan beginnen. Nadat het bestand is uitgepakt, zal u merken dat er nergens een .exe (uitvoeren) bestand te vinden is. Geen erg, Google2SRT is een op java gebaseerde applicatie.

 • In de praktijk wil dat zeggen dat u met rechts op Google2SRT klikt > Openen met > Java (TM) Platform. (zie schermafdruk).

Google2srt 1

 • Google2SRT zal openen.

Indien u plannen hebt om dit gereedschap vaak te gebruiken, kan u altijd een snelkoppeling op het Bureaublad plaatsen van Google2SRT.jar bestand.

Google2SRT: Hoe werkt het?

Van zodra Google2SRT te opent, surft u naar het filmpje op YouTube waarvan u de ondertiteling wenst.

 1. Plak de URL in het tekstvak naast Google subtitles en klik op Read.
 2. Klik op het tabblad: Translations (indien beschikbaar).
 3. Vink nl - Nederlands aan in de lijst.
 4. Klik op: GO!

Google2srt 2

 • Bij standaard instellingen wordt het .SRT bestand opgeslagen in de map C:\users\gebruikersnaam (indien Windows op de C schijf ge├»nstalleerd is). U kan deze locatie altijd aanpassen (niet gemarkeerd in het schermafdruk hierboven).

Opmerking: Google2SRT is niet in staat ingesloten ondertitelingen de downloaden.

Google2SRT: Ons oordeel

Eerlijk gezegd hebben we niet de tijd gehad om dit programma uitvoerig te testen. We kunnen u wel vertellen dat het ding geïnstalleerd werd zonder rotzooi en dat we bij onze eerste test op YouTube, al meteen de Nederlandse ondertiteling konden downloaden voor de film. Noem het beginnersgeluk.

<p">Google2SRT downloaden kan via deze link of via onze OneDrive.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...