woensdag, oktober 27, 2021

Screen Control Icon

Bent u op zoek naar een programmaatje waarmee u al de instellingen met betrekking tot de schermbeveiliging snel bereikbaar worden? Screen Saver Control is wat u nodig hebt.

De schermbeveiliging in Windows voorziet een aantal instellingen. Zo kan u onder andere de zogenaamde 'time-out' aanpassen, zeg maar de tijd die moet verstrijken vooraleer de schermbeveiliging actief wordt. De schermbeveiliging helemaal uitschakelen kan ook, samen met nog wel enkele andere opties, kan u met Windows dus  de schermbeveiliging manipuleren. Als u iemand bent die vaak de instellingen voor de schermbeveiliging moet wijzigen, bijvoorbeeld omdat u vaak Dvd's brand of kopieert, begrijpt u dat het telkens aanpassen van de instellingen, nutteloos tijdverlies is. Laat nu net dat het doel zijn van Screen Saver Control. Screen Saver Control is zodanig ontwikkeld, dat u razendsnel de schermbeveiliging kan in- of uitschakelen en de timeout aanpassen, samen met nog enkele andere instellingen.

Instellingen schermbeveiliging snel bereikbaar met Screen Saver Control

Screen Saver Control is een klein programmaatje waarmee u eenvoudig de volledige controle over de schermbeveiliging kan overnemen zonder dat u daarvoor steeds door het Configuratiescherm hoeft te navigeren.

Screen Saver Control: installatie

De download is een uitvoerbaar bestand, wat zoveel wil zeggen dat u op het .exe bestandje (dubbel)klikt om de installatie te starten. Die installatie verloopt trouwens vlekkeloos en met de gebruikelijke installatieopties. Op moment van schrijven werd er geen ongewenste software of toolbars geïnstalleerd. Niet onbelangrijk om te weten.

Screensavercontrol 1

Screen Saver Control: Gebruik

Van zodra de installatie afgerond is, kan u Screen Saver Control opstarten via: Start > Alle Programma's > Screen Saver Control, of via de zoeken-functie in het menu Start of metro-startscherm.

 • In het hoofdvenster dat volgt kan u enkele opties configureren zoals:
  • Screen Saver Control met Windows mee opstarten.
  • Schermbeveiliging in- of uitschakelen.
  • Sneltoetsen instellen.
  • Etc.

Screensavercontrol 2

 • Van zodra u Screen Saver Control opstart, verschijnt eveneens het icoontje in het systeemvak (afhankelijk van de gekozen instelling, zie hierboven).
 • Door er met rechts op te klikken kan u de schermbeveiliging snel activeren of deactiveren (groen of rood power-icoontje) en eventueel de schermbeveiliging voor een bepaalde tijdsduur onderbreken.

Screensavercontrol 3

U hebt het begrepen. Screens Saver Control voegt geen extra opties toe aan de schermbeveiliging van Windows, maar maakt de instellingen er van snel bereikbaar. Mooi gereedschap voor hen die al stapels cd's en Dvd's in de prullenbak hebben gekieperd.

Compatibel met: Windows XP, Windows Vista, Windows7, Windows8 en wellicht ook Windows 10.

Algemeen oordeel:

Screen Saver Control is een klein maar handig programma om de schermbeveiliging van een Windows computer snel en eenvoudig te bereiken en/of aan/uit te zetten zonder dat u daarvoor steeds lang het Configuratiescherm of diverse menu's hoeft te passeren. Helaas kan dit niet in het Nederlands.

Homepage:http://www.ampsoft.net/utilities/

Download Screen Saver Control

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...