woensdag, oktober 27, 2021

Herstellen IconAOMEI OneKey Recovery is een programma waarmee u eenvoudig uw computer kan back-uppen en herstellen naar fabrieksinstellingen. Eenvoudig mag u in dit geval letterlijk nemen.

Als u een nieuwe computer of laptop koopt is het toestel meestal voorzien van software waarmee u een back-up kan maken om later bij eventuele problemen het apparaat te herstellen naar fabrieksinstellingen. Ook als uw pc/laptop al enige tijd mee gaat, kan u uw voordeel halen uit AOMEI OneKey Recovery. Met het programma kan u een partitie aanmaken waar dan een volledige backup geplaatst wordt. AOMEI OneKey Recovery is dus software dat u kan gebruiken als vervanger van de voorgeinstalleerde backup software op een nieuw toestel, of als vervanger van het ingebouwde Windows back-upsysteem.

Waarom AOMEI OneKey Recovery?

Als u zich afvraagt waarom u AOMEI OneKey Recovery zou installeren het volgende. Mogelijk werkt de meegeleverde software niet zoals u het graag zou hebben, bovendien is dit soort software vaak merkgebonden wat dan weer maakt dat u beperkt wordt in de opties (en apparaat). Het Windows backupsysteem mag dan ook wel goed werken, toch hebt u er niks aan als u boot errors ziet verschijnen in de aard van "Operating System not found". AOMEI OneKey Recovery is een goed alternatief in beide situaties.

AOMEI OneKey Recovery: De installatie

De installatie van AOMEI OneKey Recovery verloopt snel, vlot en laat zich installeren zonder rotzooi. Vrij uitzonderlijk voor gratis software. Het enige wat u moet is de gebruikersovereenkomst accepteren. Verder krijgt u de gebruikelijke installatieopties voorgeschoteld zoals welke installatiefolder en snelkoppelingen u wenst.

Onekey 1

AOMEI OneKey Recovery: Het gebruik

Zoals eerder aangehaald in de inleiding is AOMEI OneKey Recovery eenvoudig in gebruik. De interface is eveneens tot een minimum beperkt. Van zodra u het programma opent ziet u 2 knoppen verschijnen. Eentje is voor het maken van een back-up, met de andere kan u de computer herstellen met een eerder aangemaakte back-up.

Onekey 2

Indien u opteert om een systeemback-up te maken verschijnt er een nieuw dialoogvenster waarin u de locatie kan kiezen.

 • Bij de eerste optie kan een partitie kiezen die AOMEI OneKey Recovery voor u aanmaakt (U kan de partitie selecteren bij de volgende stap).
 • Bij de tweede optie kan u zelf een locatie (partitie, map of externopslagapparaat) kiezen.

Onekey 3

 • Klik op next en een (of 2) muisklikken later begint AOMEI OneKey Recovery met het maken van een systeembackup.

Mocht later uw systeem 'in de soep' draaien en u wenst de computer te herstellen kiest u voor OneKey System Recovery in het startscherm.

 • In het dialoogvenster dat volgt klikt u op browse en navigeert u naar het backupbestand dat u eerder aangemaakt hebt.

Onekey 4

 • Selecteer het backupbestand > Openen > Next.
 • Enige tijd later is uw computer hersteld naar het tijdstip van de backup.

AOMEI OneKey Recovery: Ons oordeel

AOMEI OneKey Recovery is een uitstekend alternatief voor het Windows backupsysteem (zelfs beter) en meegeleverde software bij nieuwe computers. AOMEI slaagt er in om de zaken niet moeilijker te maken als ze moeten zijn. Uitzonderlijk gebruiksvriendelijke interface, eenvoudig te gebruiken en werkt nog goed ook. Dit alles krijgt u allemaal gratis en laat zich installeren zonder rotzooi.

Pro:

 • +Eenvoudig in gebruik.
 • +Geen rotzooi bij het installeren.
 • + Doet wat het moet doen.

Con:

 • - Geen (Tenzij u van mening bent het ontbreken van het Nederlands een minpunt is).

AOMEI OneKey Recovery downloaden kan via de homepagina (zelfs dat is u gemakkelijk gemaakt)

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...