woensdag, oktober 27, 2021

Defrag IconBent u op zoek naar een defragmentatieprogramma waarvan u niet eens merkt dat het uitgevoerd wordt? Wellicht is SuperEasy Live Defrag wat voor u.

Het defragmenteren van de harde schijf is tot nader order nog altijd een belangrijke onderhoudstaak voor de computer. Het probleem echter is dat dat het ingebouwde defragmentatiegereedschap van Windows veel systeemkracht nodig heeft. Bij bepaalde computerconfiguraties (budget pc, oude pc's) is het zelfs zo erg dat dat u geen andere taken kan uitvoeren als u over gaat tot defragmenteren. Microsoft is zich bewust van dit 'probleem' en heeft het defragmentatiegereedschap aangepast sinds de release van Windows Vista. Ondanks de verbeteringen blijft het defragmenteren een onderhoudstaak dat de computer vertraagt tijdens de werking. Natuurlijk zijn er alternatieven die ofwel beloven veel sneller te werken, of beloven de taak te kunnen voltooien zonder dat u daar iets van merkt. Maar u weet zelf ook wel dat er een verschil is tussen wat men belooft en het eindresultaat. U vraagt zich natuurlijk af hoe het dan zit met SuperEasy Live Defrag. Wel, dat antwoord leest u hieronder.

SuperEasy Live Defrag: Defragmenteren zonder dat u het merkt

SuperEasy Live Defrag: Introductie

SuperEasy Live Defrag is één van de vele defragmentatieprogramma's die u kan downloaden. De makers willen zich onderscheiden door de benodigde systeemkracht tot een minimum te beperken. Vraag blijft echter, zijn de ontwikkelaars gelukt in hun opzet?

SuperEasy Live Defrag: Installatie

 • SuperEasy Live Defrag laat zich installeren zonder crapware (rommel, toolbars, etc.) maar toch proberen de makers hun andere producten aan de man te brengen met behulp van extra snelkoppelingen. Gelukkig kan u deze optie uitschakelen tijdens de installatie die verder de normale procedure volgt zoals installatiefolder kiezen en de gebruikersovereenkomst accepteren. Mooi is dat u meteen het Nederlands kan kiezen als standaardtaal.

Live Defrag Free 1

Live Defrag Free 2

 • Verderop tijdens de installatie bent u best wel even aandachtig. Niet dat er rommel mee geïnstalleerd wordt, maar de ontwikkelaars willen wel graag hun andere producten aanprijzen via SuperEasy Live Defrag. Niet zo erg want u kan het uitschakelen (uitvinken).

Live Defrag Free 3

Enkele klikken later in de installatie afgerond.

SuperEasy Live Defrag: Het gebruik

 • De interface van SuperEasy Live Defrag is eenvoudig in gebruik mede doordat u het programma in het Nederlands kan gebruiken en simpel is opgezet. SuperEasy Live Defrag bestaat uit de gebruikelijke knoppen die u bij dergelijke programma's vindt. Analyseren, scannen, etc. 

Live Defrag Free 4

Wat moet u nog weten over SuperEasy Live Defrag:

 • SuperEasy Live Defrag gebruikt neemt de instellingen (tijdstip) van het Windows defragmentatiegereedschap over om de taak automatisch uit te voeren.
 • Onder de gebruikersinstellingen kan u de mededelingen (reclame) onder controle houden door vinkjes aan- of uit te vinken (zie schermafdruk hierboven).
 • Maar wat u natuurlijk graag wil weten is of SuperEasy Live Defrag echt zo zuinig omspringt met systeemkracht. Wel het antwoord is JA! Eigenlijk hoeft u na het eerste gebruik nooit meer om te kijken naar het programma. SuperEasy Live Defrag werkt op de achtergrond en zal meteen gefragmenteerde bestanden defragmenteren van zodra die ontstaan.

SuperEasy Live Defrag: Ons oordeel

Zoekt u een goed alternatief voor het defragmentatieprogramma van Windows zelf omdat uw pc niet vooruit te branden is tijdens het defragmenteren, kunnen we SuperEasy Live Defrag aanbevelen. Het programma doet wat het moet doen en en gebruikt nauwelijks systeemkracht. SuperEasy Live Defrag defragmenteert bovendien gefragmenteerde bestanden van zodra ze ontstaan wat maakt dat het ook nog eens snel gaat na de eerste uitvoering er van. Kortom, is defragmenteren zo een taak die voortdurend uitstelt wegen belasting van de pc of tijdsgebrek, dan hebt u bij deze de oplossing.

Getest op Windows 8 (64-bit)

Compatibel met: Niet meegedeeld (We vermoeden alle Windows-versies)

SuperEasy Live Defrag downloaden kan via de pagina van de ontwikkelaars.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...