zondag, oktober 17, 2021

Movie IconAls filmliefhebber kent u ongetwijfeld Eric's Movie Database (EMDB). Zo niet, dan gaan we daar nu verandering in brengen.

Als filmliefhebber mag Eric's Movie Database (EMDB) niet ontbreken op uw computer. Waarom niet? Om de doodeenvoudige reden dan EDBM één van de beste en meest gewaardeerde software is voor het beheren van een filmcollectie. Komt er nog bij dat de waarderingen (de sterretjes die u kan toewijzen aan een film als beoordeling) als basis gebruikt worden op heel wat websites die films aanbieden of recenseren. Bijgevolg zijn de beoordelingen van EMDB veruit de meest betrouwbare. EMDB is trouwens gratis te downloaden en in het Nederlands te gebruiken.

Eric's Movie Database (EMDB)

Eric's Movie Database (EMDB): Introductie

Eric’s Movie Database is een erg gebruiksvriendelijk programma voor het beheren van uw filmcollectie. Mooie eraan is dat u slechts een gedeelte van de titel moet invullen. 1 klik later toont EMDB meteen een overzicht van de meest waarschijnlijke resultaten en wordt al de informatie gedownload naar de computer. U hoeft dus niet langer alles zelf te typen. Het enige waar u zich moet van vergewissen is, dat u de juiste film selecteert en bevestigt met OK. Kortom, met EMDB wordt het beheren van uw filmcollectie kinderspel.

Eric's Movie Database: De installatie:

De download (zie onderaan dit artikel) is een .zip bestand, wat wil zeggen dat u het eerst moet uitpakken naar een map. Van zodra dit gebeurd is dubbelklikt u op het .exe bestandje om de installatie te starten. De installatieprocedure zelf is vrij eenvoudig en klaar in enkele stappen. Het enige waar u moet opletten is, dat u eventueel een andere installatiemap kiest en of u snelkoppelingen wenst.

Emdb Install 1

Emdb Install 2

Als het installeren voltooid is, start het programma meteen op. EMDB is gratis, maar probeert u toch te overtuigen om een donatie te doen via Paypal aan de hand van een pop-upvenster.

Emdb 1

Eric's Movie Database (EMDB): Opties en gebruik.

EMDB is te gebruiken in het Nederlands wat maakt dat u snel uw weg vindt in het programma, bovendien beschikt EMDB over een aantal leuke opties, bereikbaar door op de gelijknamige knop in het menu te klikken.

Hierin kan u in het linkergedeelte navigeren tussen diverse mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld een functie om uw complete lijst met 1 klik te updaten met de meest recente informatie. Ook leuk is de optie voor het afprinten (Export/printing). Hier kan u tot in detail aangeven wat er mee afgedrukt mag worden en hoe dat moet gebeuren (lettertype/layout).

Emdb 2

Emdb 3

Verder willen we u niet onthouden dat EMDB een compleet uitleensysteem voorziet, en u het programma kan aankleden met diverse skins. We raden u aan om grondig door de opties van EMDB te grasduinen, want geloof ons vrij, de mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.

Nu u de opties een beetje kent wilt u natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met EMDB. Doordat u het programma in het Nederlands kan gebruiken, zal ook u snel een complete filmcollectie kunnen beheren zoals het hoort. Het menu verschijnt bovenaan en is duidelijk.

Emdb 4

Om een film toe te voegen, klikt u op de gelijknamige knop in het menu en vult u de gegevens die u kent, in.

Emdb 5

Al de informatie die u niet kent, kan later automatisch worden aangevuld via de opties (Bijwerken van alle films).

Nu kunnen we nog uren en pagina's vullen met EMDB maar dat is onbegonnen werk. U hebt het zelf wel begrepen dat EMDB één van de meest uitgebreide programma's is voor het beheren en controleren van uw filmcollectie.

Eric's Movie Database (EMDB): Algemeen oordeel

We hebben al gelijkaardige software getest maar EMDB is naar onze bescheiden mening het betere werk. Een uitgebreide database en een gebruiksvriendelijke interface zijn de grote pluspunten. Dat u het programma in het Nederlands kan gebruiken, maakt van Eric's Movie Database een topper dat elke filmverzamelaar ongetwijfeld op de computer geïnstalleerd heeft.

Compatibel met: Windows XP, Windows Vista, Windows7, Windows 8 & 8.1 & Windows 10

Home- en downloadpagina

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...