woensdag, oktober 27, 2021

DaumpotplayerlogoDaum Potplayer is een schitterende mediaplayer die niet zo nieuw is als u zou denken, zeker als u weet wie de ontwikkelaar is. Deze heeft namelijk zijn vorige programma verkocht en is opnieuw begonnen met deze prachtige alleskunner zonder irritante reclame, adware en ander ongewenste zaken. Meer weten?

 Daum Potplayer is ontwikkeld door de voormalig ontwerper van KMPlayer. KMPlayer was goed tot deze werd overgekocht door Pandora TV. Sindsdien is deze volgeladen met dingen waar u echt niet zit op te wachten en wil KMP stiekem meer software installeren dan u zou willen. Nu kan u Daum Pot verwijten dat hij voor het grote geld heeft gekozen om zijn software daarna laten te verkreupelen door anderen, maar hoe zou u zelf zijn. De reacties na de overname door Pandora Tv waren dan ook niet mals en velen haakten af door de ingevoerde "crapware". Maar Daum Pot gaf gehoor aan zijn trouwe fans en kwam met deze no-nonsens, multifunctionele mediaplayer weer op de markt. Back to basics dus.

Daumpotplayer

Daum Potplayer kan u downloaden in een 32 of 64 bit versie, afhankelijk van uw besturingssysteem. U kan voorlopig enkel de Engelse taal selecteren en gebruiken, of u moest ook Koreaans kunnen lezen. De download van de webpagina verloopt zonder doorverwijzingen naar andere websites (pluspunt). Bij het aanklikken van het .exe bestand loopt alles zeer vlotjes, geen extra software, geen virus of malwarescanner die doldraait, nice.(pluspunt).Na de installatie wordt u gevraagd of u akkoord gaat met het downloaden van extra "codecs", deze zijn nodig om de meest verschillende video of audio bestanden te kunnen afspelen. Sta dit gerust toe.

Potplayervideocapture

Potplayer herbergt heel wat opties en functies, te veel om op te noemen of één voor één hier te behandelen. In de afbeelding hebben we de mogelijkheid afgebeeld om afbeeldingen uit de film te vatten (u kan een foto uit de video halen).

Potplayerondertitelsopties

De opties voor ondertiteling zijn zeer uitgebreidt, mocht u niet over de ondertiteling beschikken, dan kan Daum Potplayer voor u de ondertiteling online zoeken !! (Handig en pluspunt) Als u handmatig de ondertitels toevoegd zal u het waarschijnlijk raar vinden dat u geen .srt bestand in de map vindt, het zal worden weergegeven als een Potplayer bestand.Srtpotplayer Er staat wel srt onder het logo maar dit kan in het begin verwarrend werken.

In de rechter benedenhoek ziet u een tandwieltje, dit zijn de snelinstellingen. Hier kan u "spelen" met de instellingen van het geluid, de kleuren van de film verbeteren, positie, lettertype en lettergrootte van de ondertitels wijzigen, bepaalde fragmenten in slow-motion laten afspelen enz......enz....

PotplayeraudiooptiesPotplayerdeelvanfilmselecterenoftragerlatenafspelen

Potplayerkleurenverbeteren

Potplayerondertiteloptieslettertypeenpositie

Hieronder een schermfoto uit de film "The Machine". Ja, we vinden het leuk om met de functionaliteit te spelen, en zoals u ziet..........het werkt.

Themachine

Ons oordeel:

Pro:

 • Gelukkig zijn er nog programmeurs en software ontwikkelaars die snappen dat je een degelijk programma kan maken zonder andere "rommel" mee op te dringen en zonder verlies aan functionaliteit.
 • Hoedje af voor deze ontwikkelaar.(Nu maar hopen dat er weer geen aasgieren op deze software afkomen om het te verneuken met ander onzinnige zaken)
 • Het programma heeft veel mogelijkheden (zelfs 3D afspelen) die vlot te vinden zijn, het draait vlotjes, de beeldkwaliteit is super (je kan nog altijd "bijsleutelen"), kortom; een mediaspeler zoals het hoort te zijn.

Contra:

 • Het heeft al vele talen die je kan instellen, zoals Frans, Duits en Engels, maar helaas (nog) geen Nederlands. Maar door het succes van deze geweldige mediaplayer kan daar snel verandering in komen.
 • Geen Chrome Cast aanwezig.

Website: https://potplayer.daum.net/

Kies daar welke versie u wil downloaden: 32bit of 64bit.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...