woensdag, oktober 27, 2021

Driver Booster IconDriver Booster is recent ontwikkeld door iObit met als doel eenvoudig oude stuurprogramma's te updaten naar de meest recente versies. Meer weten?

Microsoft heeft de ondersteuning voor stuurprogramma's sterk verbeterd in recente Windows-versies. De kans is dan ook groot dat u na de installatie van het besturingssysteem niet of nauwelijks nog een stuurprogramma hoeft te installeren. De meest gangbare hardware zal zonder morren werken zodat u er eigenlijk niet meer hoeft naar om te kijken. Hoewel dit voor de meeste gebruikers comfortabel werken is, wil dat nog niet betekenen dat het ook optimaal werken is. Nieuwere stuurprogramma's bieden namelijk vaak extra functies aan of worden meer energie-efficiënt gemaakt. Kortom, up-to-date stuurprogramma's zijn in principe aan te raden.

Nu weten wij ook wel dat er op het Internet een heleboel programma's de ronde doen die u beloven uw stuurprogramma's up te daten, maar als u er al eens enkele geprobeerd hebt, bent u er zelf ook wel achter gekomen dat er vaak 'addertjes onder het gras' zitten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele websites waar u zogezegd alle stuurprogramma's kan vinden en downloaden. Maar hoe zit dat dan met Driver Booster van iObit? Dat vertellen we u hieronder.

Driver Booster: Oude stuurprogramma's updaten:

Als u even door onze downloads bladert, hebt u beslist al gemerkt dat ontwikkelaar iObit regelmatig in de lijst voorkomt. Dat komt omdat iObit meestal hun software gebruiksvriendelijk maakt en er nagenoeg altijd een gratis versie van  het programma beschikbaar is. iObit heeft echter ook een 'vervelend' trekje. Vaak wordt u tijdens de installatie gevraag om andere producten van hun te installeren. Als u een beetje aandachtig bent tijdens de installatie is dat helemaal niet erg, maar we willen er u toch graag op wijzen. Met Driver Booster is dat trouwens hetzelfde verhaal. Het programma laat zich installeren zoals elk ander, maar ook hier bent u best bij de pinken tijdens het installeren (zie schermafdruk).

Driver Booster1

Verderop tijdens de installatie wordt u dan weer gevraagd om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van iObit. Ook hier vriendelijk bedanken indien u dit niet wenst.

Driver Booster2

Na een klik op Next kan u verder met de installatie die voor de rest vlotjes verloopt.

Opmerking: iObit biedt hun producten aan via grote downloadsites zoals onder andere Cnet. Deze sites verwerken vaak hun eigen programmatuur zoals toolbars, reclame e.d. in het downloadpakket. Als u Driver Booster via deze sites download bent u best altijd aandachtig.

Driver Booster: Het gebruik.

Zoals eerder al aangehaald in de inleiding staat iObit bekend om zijn gebruiksvriendelijke software en dat is bij Driver Booster niet anders. Van zodra u Driver Booster opent via een snelkoppeling op het Bureaublad, metro-startscherm of taakbalk wordt er meteen gescand naar verouderde stuurprogramma's. Enkele ogenblikken later verschijnt het overzicht en hebt u de keuze om de stuurprogramma's één voor één up te daten om in één keer alles updaten (zie schermafdruk).

Verder ziet u ook een soort van beoordeling van uw huidige stuurprogramma's. Slechtst, slechter, etc. Deze indicatie moet de gebruikers duidelijk maken hoe noodzakelijk het updaten is.

Driver Booster3

Van zodra u op Updaten of Update alles klikt, verschijnt er nog een mededeling waarin u gewaarschuwd wordt dat het scherm af en toe zwart kan worden en dat uw Internetverbinding onderbroken kan worden. Heel normaal aangezien de bijhorende apparaten tijdelijk uitgeschakeld moeten worden om hun respectievelijke stuurprogramma's bij te werken.

Driver Booster4

Bevestig met een klik op Ok en Driver Booster zal al de geselecteerde stuurprogramma automatisch downloaden en bijwerken. Let wel, afhankelijk van uw systeem en aantal stuurprogramma's kan dit proces enige tijd in beslag nemen. Zoals u kan zien in bovenstaande schermafdrukken moesten er bij onze testmachine maar liefst 8 stuurprogramma's bijgewerkt worden. In ons geval duurde het proces dan ook bijna een 30 minuten.

Van zodra de respectievelijke stuurprogramma's bijgewerkt zijn, ziet u de melding "installatie afgerond" verschijnen in het dialoogvenster.

Driver Booster5

De kans is groot dat u na het afhandelen van updates uw computer moet herstarten. Klik op de gelijknamige knop en na de herstart zijn al (of de geselecteerde) stuurprogramma's bijgewerkt.

Driver Booster voorziet ook enkele opties die bereikbaar zijn via het menu-icoontje in de rechter bovenhoek. Hier kan u onder andere de taal, lettertype,  frequentie van het scannen, transparantie en uiterlijk aanpassen. Driver Booster biedt u ook de optie om stuurprogramma's op een negeerlijst plaatsen, want zoals u weet kan het soms gebeuren dat een nieuw stuurprogramma niet zo lekker draait als het vorige.

Driver Booster: Ons oordeel

Stuurprogramma's updaten kan vaak voor veel frustraties en ergernissen zorgen. Bij onze test deed Driver Booster het werk behoorlijk tot zeer goed. In één klap werden al de stuurprogramma's bijgewerkt zonder dat we daarvoor hopeloos op zoek moest op het Internet. Het enige minpunt van Driver Booster is dat u best aandachtig bent tijdens de installatie, maar dat is bij alle producten van deze ontwikkelaar zo. Verder willen we u niet onthouden dat er ook een betalende variant van Driver Booster bestaat die uitgerust is met nog meer toetsers en bellen. De gratis versie voldoet volgens ons ruimschoots voor de doorsnee computergebruiker.

Driver Booster:

Pro:

+ Gebruiksvriendelijk

+ Nederlandstalig

+ Werkt prima (althans op onze 2 jaar oude testcomputer).

Contra:

- Opletten tijdens het installeren en vooral als u het via andere downloadsites binnen haalt.

- Het updaten van de stuurprogramma's duurt enige tijd. We moeten wel toegeven dat we niet weten of dit aan Driver Booster zelf ligt, of aan de servers die de download aanbieden.

Compatibel met: Alle Windows versies vanaf XP (SP3).

Download Driver Booster

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...