zondag, oktober 17, 2021

Reset IconDe serienummer (activaticode) van Windows, is en blijft iets waar u maar beter zorg voor draagt. Bent u de serienummer kwijt of is hij onleesbaar? Deze tip kan helpen.

Vooraf:

De serienummer van Windows blijft iets waar u beter zorg voor draagt. Meestal vindt u de productcode of serienummer terug op het stickertje onderaan of achteraan op uw PC of laptop. Hebt u een Windows-installatie cd, vindt u de productcode in het hoesje. Nu weten wij ook wel dat cd-hoesjes al eens verloren gaan en stickertjes door de jaren heen onleesbaar worden. Bijgevolg zijn er heel wat Windows gebruikers die hopeloos op zoek gaan naar hun productcode of serienummer. Nu hebben we in het verleden al tips gepubliceerd die u kunnen helpen bij het achterhalen van de serienummer zoals:

Uit de feedback van onze bezoekers leren we dat voorgaande tip met wisselend succes uitgevoerd werd. Om u nog beter van dienst te zijn, gingen we op zoek naar een andere methode om uw Windows en Office serienummer (productcode) te achterhalen. We zijn geslaagd in ons opzet, want met het tooltje ProduKey lukt het blijkbaar bij iedereen, BEHALVE als u met een volume-licentie van Windows werkt.

Achterhaal de serienummer van Windows en Office met ProduKey

ProduKey is een produkt uit de stal van Nirsoft. Als u ons al een tijdje volgt, weet u dat Nirsoft een oude bekende is bij PCLeek. Nirsoft staat bekend om hun eenvoudige, maar nuttige software die menig gebruikers weten te apprecieren en dat is bij ProduKey niet anders.

ProduKey kan u downloaden via deze link (Onderaan de pagina!). U hebt de keuze uit een .zip bestand, een download voor x64 (64-bit) systemen en een volledige setup (installatie). Klik op de link van uw voorkeur en download ProduKey.

Serienummer Windows Office Achterhalen 1

Welke download u kiest, maakt eigenlijk weinig uit. Zoek het produkey.exe (of setup) bestand om het tooltje te opnen.

Serienummer Windows Office Achterhalen 2

En verder hoeft u eigenlijk niet meer te doen. Enkele seconden later verschijnt uw serienummer van Office en/of Windows op het scherm.

Serienummer Windows Office Achterhalen 3

Zoals u ziet in bovenstaande schermafdruk, werkt ProduKey ook met Windows 10.

Aandacht!

Als u nog NIET hebt opgewaardeerd naar Windows 10 en u het serienummer (produktcode) van uw huidige Windows-versie niet kent, bevelen we u sterk aan daar zo snel mogelijk verandering in te brengen. Op diverse fora verschijnen meldingen van gebruikers die na de upgrade naar Windows 10 weer willen terug keren naar hun oude Windows. Probleem, want na het upgraden krijgt Windows een nieuw serienummer toegewezen! Als u dan geen back-up, of stickertjes meer hebt.........U bent gewaarschuwd.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...