zondag, oktober 01, 2023

Shut10UplogoShut10Up is een hulpprogramma waarmee u eenvoudig al de instellingen met betrekkingen tot uw privacy van Windows 10, kan controleren en aanpassen.

Windows 10 wil het zijn gebruikers zo gemakkelijk mogelijk maken. Bij de installatie wordt u daarom zeer zelden gedwongen tot het lezen en bevestigen van een beveiligingsmelding. Helaas, deze vereenvoudigde benadering van Microsoft betekent dat veel meer gegevens worden doorgegeven aan hen, dan veel gebruikers zouden willen.

Shut10Up: Alle privacy-instellingen van Windows 10 onder controle

Waarom Shut10UP?

Eén van de grote irritaties bij vele Windows 10 gebruikers is dat Microsoft wel héél graag, héél veel van u wil weten. Microsoft gebruikt de meeste gegevens voor de weergave van gepersonaliseerde informatie (reclame), m.a.w. ze willen alles van u leren en weten zo dat ze nog gerichter kunnen adverteren (en het u zogegezegd gemakkelijker maken).
Bijvoorbeeld; Windows 10 kan u er aan herinneren dat u 30 minuten eerder moet vertrekken naar de luchthaven als gevolg van het verkeer onderweg. Om u deze informatie te leveren, heeft Windows 10 echter toegang nodig tot uw agenda-items, uw mails (d.w.z. de luchtvaartmaatschappij bevestigings e-mail), uw locatie, en het moet toegang hebben tot het internet om nieuws over het verkeer te krijgen.

Windows 10 wil ook weten wat u allemaal intoetst op uw klavier, uw netwerk delen met vrienden of familie, gegevens delen met uw facebook contacten, of uw computer zonder toestemming met een openbaar- en potentieel onbeschermd-netwerk verbinden.
Hoewel dit betekent dat u en uw contactpersonen niet hoeven te worstelen met beveiligingen en wachtwoorden houdt dit volgens ons (en wij niet alleen) toch een groot risico in. Ook wil het uw bandbreedte gebruiken om updates naar andere computers vanaf uw pc te streamen.
Nu kan u in Windows 10 wel veel van deze zaken uitzetten (de functies staan allemaal standaard aan?)maar de weg vinden naar deze instellingen om ze uit te zetten is niet voor elke leek weggelegd.

Daarom deze download. O&O Shut up 10 toont u alle instellingen in één venster. U kan uw veiligheids, privacy en locatie instellingen wijzigen met 1 klik. Windows updates controleren en het doorgeven van gebruikersdata en diagnoses stoppen.

Shut Up Instellingen1a

Via de Actions-knop kan u in één klap alle aanbevolen instellingen uitvoeren.

Shut Up Instellingen2a

Shut10Up is zeker een aanrader als u toch min of meer controle wil hebben over wat men van u mag weten (of als u net als ons een beetje paranoia bent). Bovendien biedt Shut10Up u de mogelijkheid om eerst een herstelpunt aan te maken (Create a system restore point, zie schermafdruk hierboven). Doe dit dan ook a.u.b.

Download hier Shut10UP. Na het downloaden pakt u het .zip bestand uit. U hoeft niets te installeren, enkel op het .exe bestand openen.

Of u kan ook naar de downloadpagina gaan en aldaar het .zip bestand downloaden.

Opmerking! Sommige apps hebben bepaalde machitigingen nodig om te kunnen functioneren. Als u bijvoorbeeld maps gebruikt, maar Windows 10 zodanig is ingesteld dat uw locatie niet toegankelijk is, zal de app niet naar behoren functioneren. Just Sayin.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...