zondag, oktober 01, 2023

Windows Update IconU bent ongetwijfeld niet de enige die af en toe problemen heeft met het updaten van Windows. De eerste vraag die dan in u opkomt is ongetwijfeld, hoe oplossen? Misschien kan Windows Update Agent u helpen.

U hebt het zelf misschien nog niet meegemaakt, maar we hebben weet van verschillende Windows gebruikers die problemen ondervinden met het downloaden of installeren van de Windows Updates. Het zoeken naar updates duurt ellendig lang, of na het downloaden en een herstart van de computer verschijnt een melding in de aard van " Het configureren van de updates is mislukt, de wijzigingen worden ongedaan gemaakt". Daar sta je dan! Hoe kan je problemen met Windows Update oplossen? Windows Update Agent kan u helpen, maar vooraleer u dit tooltje probeert, raden we u aan even verder te lezen.

Windows Update problemen oplossen met Windows Update Agent:

Indien uw computer problemen ondervindt met het updaten van Windows, kan dat diverse oorzaken hebben. We gaan niet in op de technische details, maar het komt er op neer dat er meer dan één probleem kan zijn. Het commando gestuurde Windows Update Agent kan problemen oplossen in verband met de Windows Updates en zal al de mogelijke oorzaken één voor één nakijken. Doch is Windows Update Agent wat men noemt "zwaar geschut". Vooraleer u "met een kanon op een mug gaat schieten" raden we u aan eerst andere klassieke oplossingen te proberen zoals:

 • De computer herstellen met systeemherstel.
 • De computer herstellen met of via een back-up.
 • De systeembestanden herstellen zoals beschreven in deze tip.
 • Proberen de updates één voor één te installeren.
 • Een simpele herstart van de computer helpt vaak ook.
 • Last but not least, zorg dat uw computer vrij is van virussen en spyware.

Hebt u al het voorgaande al gedaan en lukt het nog steeds niet om Windows Updates te installeren, dan kan u overwegen om Windows Update Agent te proberen.

Windows Update Agent kan u hier downloaden (Nadat u op I Agree klikt). U hoeft niks te installeren. van zodra u het uitvoerbaar bestand opent (dubbelklikt) begint het gereedschap met de mededeling dat u op een willekeurige toets moet drukken om te starten. Opgelet! U moet Windows Update Agent met administratorrechten uitvoeren (zie schermafdruk).

 Windows Update Agent 1

Windows Update Agent werkt niet geheel automatisch. Als u het gereedschap opent verschijnt een lijst "met zaken" die u kan uitvoeren. In de praktijk moet u dus een optie kiezen (een nummer van 1 tot 15 invoeren).

Windows Update Agent 2

Door een nummer in te voeren, geeft u de opdracht aan Windows Update Agent om de bijhorende scan/gereedschap/onderdeel te openen. De belangrijkste voor het oplossen van problemen met Windows Updates zijn:

 • Opdracht 2,3 en 15 hadden we u al aanbevolen vooraleer u Windows Update Agent aan het werk zette.
 • Opdracht 6,7,8,10 en 11 zijn zeker aanraders.

Windows Update Agent is zeker geen speelgoed om te experimenteren. Indien u weinig vertrouwd bent met een pc, laat u zich best vergezellen door iemand met kennis van zaken en die bij voorkeur een woordje Engels spreekt. Windows Update Agent is niet in het Nederlands beschikbaar. Het gereedschap is compatibel met alle recente versies van Windows en is amper 30 Kb groot. Hoewel Windows Update Agent zeker geen wondermiddel is dat u van alle update zorgen verlost, zal het in veel situaties een oplossing bieden. Iets om altijd bij de hand (USB stick) te hebben dus.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...