zondag, oktober 01, 2023

SpyBent u nieuwsgierig of u bespioneert of gecontroleerd wordt door derden of apps/programma's aan de computer? Dan heeft SpyDetect Free daar waarschijnlijk het antwoord op. Lees er alles over in deze tip.

Wordt u bespioneert of gecontroleerd aan de computer?

SpyDetect Free: Introductie

SpyDetect Free is een gratis programma voor Windows dat u een antwoord geeft op 2 eenvoudige vragen. De eerste vraag luidt "Wordt u bespioneert?" en de tweede vraag waarop SpyDetect Free een antwoord probeert te geven is "Wordt u gecontroleerd aan de computer?".

Om op de vraag of u al dan niet bespioneerd wordt aan de computer te beantwoorden zal SpyDetect Free zoeken naar processen op uw computer die zogenaamde 'hooks' hebben geïnstalleerd op uw toetsenbord (niet letterlijk nemen a.u.b.). Het gebruik van 'hooks' is de meest gebruikte methode voor het registreren van uw toetsaanslagen en wordt voornamelijk gebruikt bij software dat derden (uw baas of huisgenoten) geïnstalleerd hebben op uw computer.

Om op de vraag te beantwoorden of u gecontroleerd wordt aan uw computer zal SpyDetect Free eveneens de lopende processen nakijken. In tegenstelling tot het bespioneren, waarbij vooral nagekeken wordt of uw toetsaanslagen geregistreerd worden, zal er bij dit onderdeel vooral gekeken worden naar processen die uw computeractiviteit registreren (welke websites en toepassingen u opent en wanneer u dat doet).

SpyDetect Free: Installatie

Goed nieuws! SpyDetect Free is wat men noemt een 'portable app', wat zoveel wil betekenen als dat er geen installatieprocedure is. Het .zip bestand uitpakken en het .exe bestand openen om te starten. U kan het eventueel ook op een USB-stick opslaan en van daaruit uitvoeren.

SpyDetect Free: Gebruik

Het gebruik van SpyDetect Free is al even eenvoudig als de installatie. Van zodra u de toepassing opent, verschijnt er een dialoogvenster met daarin1 knop 'Check Now'.

Spydetect

Als u er op klikt, begint SpyDetect Free meteen met de scan. Het resultaat verschijnt al na iets meer dan 1 minuut. Bijzonder snel dus.

Spydetect2

Verschijnen de knoppen in het groen met de tekst 'Probably Not' (waarschijnlijk niet) hoeft u zich weinig zorgen te maken. Ziet u één (of 2) knop(pen) in het rood verschijnen, kan u op de knop Details klikken om meer informatie over 'het probleem' te verkrijgen. U begrijpt dat een mondje Engels verstaan is aangewezen, maar Google is altijd een hulpbron toch?

SpyDetect Free: Ons oordeel

SpyDetect Free is een gratis en nuttig programma voor Windows-apparaten dat gebruikers die twijfelen of ze bespioneert of gemonitord worden, kan helpen. SpyDetect Free herkent de meest gangbare spionagesoftware, maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat alle varianten opgespoord kunnen worden (het spel tussen kat en muis, weet u wel). Desondanks is het een nuttige applicatie, gewoonweg omdat het u geen Euro kost, u niets hoeft te installeren en u het op een USB-Stick kan neerplanten. Helaas is SpyDetect Free niet in het Nederlands te gebruiken, maar of dat een minpunt is de dag van vandaag voor een programma met zo een simpele interface, valt te betwijfelen.

Compatibel met: Alle Windows-versie (getest op Windows 10 64-bit)

Home- en downloadpagina: http://www.worktime.com/spydetectfree/ (Opletten dat u het juiste bestand download, 32- of 64-bit versie)

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...