woensdag, oktober 27, 2021

Pixel IconPixelHealer is een gratis programma dat u helpt bij het herstellen (soms) of detecteren van dode pixels van een LCD scherm.

In het verleden publiceerden we al een gelijkaardig tooltje, meer bepaald Dead Pixel Tester. PixelHealer werk ongeveer hetzelfde en heeft bovendien dezelfde functie, namelijk het makkelijker maken van het opsporen van defecte of dode pixels. Dode pixels zijn vaak moeilijk op te sporen (afhankelijk van de plaats op het scherm), maar met behulp van PixelHealer lukt dat al stukken eenvoudiger. Waarom? Doodeenvoudig omdat dit gereedschap het scherm vult met effen kleuren waardoor dode (zwarte) pixels sneller opvallen. Defecte pixels, zijn dan weer pixels die niet van kleur veranderen. Zo blijven ze bijvoorbeeld op blauw staan terwijl ze eigenlijk rood moeten kleuren. Door de het wissel van de kleuren, vallen deze pixels ook op. In sommige omstandigheden worden door tooltjes zoals dit, defecte pixels zelfs herstelt.

PixelHealer: Installatie

PixelHealer kan u downloaden in 2 variaties (zie onderaan dit artikel). De ene is wat men in het jargon noemt, een portable versie. Bij de portable versie (die wij hier testte) hoeft u niks te installeren. Gewoon het bestandje uitpakken en op het .exe bestand klikken om te beginnen. Dit kan ook via een USB stick, vandaar de naam 'portable'. De andere versie die u kan downloaden is met een zogenaamde installer. Met deze versie moet u wel een installatieprocedure overlopen.

PixelHealer: Gebruik

 • PixelHealer is zoals de gelijkaardige tooltjes, eenvoudig in gebruik. U kiest een positie (u kan slepen met de muis) en de afmetingen. Van zodra u dat gedaan hebt klikt u op de knop "Start Flashing"
 • Desgewenst kan u nog kleuren in- of uitvinken (zie schermafdruk).

Pixelhealer

PixelHealer: Ons oordeel

PixelHealer doet wat het belooft te doen, al zouden we graag een 'Full Screen Modus" (volledig scherm) knop of functie zien. Verder is het ideaal gereedschap als u past een nieuw beeldscherm hebt gekocht en u twijfels hebt over het aantal defecte of dode pixels.

 • Getest op: Windows 10 (64-bit).
 • Compatibel met: niet meegedeeld (we vermoeden alle Windows-versies)

Download PixelHealer

Homepagina: http://www.aurelitec.com/

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...